Noor
Noor Wist je dat... 18 mrt 2019

Vijf grootste of langste geborenen

Vijf grootste of langste geborenen

Laatst schreven we op onze site over de baby van 6,3 kilo bij de geboorte. We kregen veel reacties over het gewicht van de baby en in de reacties toonden vooral de vrouwen veel medeleven aan de vrouw die deze bevalling heeft moeten doorstaan. Mijn dochter kwam vandaag uit school en vertelde dat een baby van 130 kilo was geboren. Toen ik zei dat dat echt niet kon, bleek het om een baby- olifantje te gaan. Wat zijn nou eigenlijk de bizarste getallen in het dierenrijk.

De grootste dieren ook de grootste baby’s?

Is het nou zo dat de grootste dieren in het dierenrijk ook de zwaarste of grootste baby’s krijgen? Nou, dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Zo krijgen beren of kangoeroes naar verhouding hele kleine baby’s. Een volwassen beer weegt zo’n honderd kilo en een baby weegt ongeveer 100 gram.

Baby met 31 vingers en tenen

  1. Gelukkig zijn wij moeders geen blauwe vinvissen en hoeven we geen baby’s te baren van ruim 3000 kilo. De moeder is dan wel rond de 25 meter lang en weegt rond de honderdduizend kilo. Niet heel gek dat de baby dan al met zo’n gewicht wordt geboren. Je kan het je toch bijna niet voorstellen? Een vrouwtjes blauwe vinvis bevalt na een jaar zwangerschap. De baby is dan tussen de zeven en de acht meter lang. De baby drinkt bij zijn moeder en komt PER DAG 90 kilogram aan.
  2. Het is dan geen 3000 kilo, maar een baby olifant is ook niet zomaar op te tillen. Een baby olifant wordt namelijk – na 22 maanden zwangerschap – geboren met een geboortegewicht van ongeveer 90 kilo (dat de blauwe vinvis baby per dag aankomt door borstvoeding). Als de babyolifant wordt geboren heeft is hij al zo’n kleine meter hoog.
  3. Een neushoorn baby. Neushoorn bestaan allerlei maten.De grootste neushoorn kan een baby op de wereld zetten van wel  65 kilo
  4. En dit gaat dan niet over het gewichtsmaat ook een leuk weetje. Onze baby’s worden gemiddeld met 50 centimeter geboren. Een baby giraf is dan wel niet zwaar als hij wordt geboren, maar hij is al meteen twee meter als hij wordt geboren. Ook een leuk weetje: de moeder bevalt staand van haar baby en de baby giraf valt tijdens de bevalling een val van twee meter voordat hij op de grond is.
  5. De laatste is ook wel bijzonder. Het echte gewicht is namelijk niet zo belangrijk, maar het is wel grappig dat een Kiwi (een vogel ongeveer net zo groot als een kip) een ei baart dat 25% van haar eigen lichaamsgewicht is. Ookal weegt de kiwi zelf niet zo veel, het gaat om de verhouding. Dat zou deus betekenen dat ik als moeder van 60 kilo een baby zou baren van 15 kilo. Bizar.

Baby geboren met een mond vol tandjes

 

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Vijf grootste of langste geborenen
Sluiten