WIE ZIJN WIJ

WIE ZIJN WIJ

Nina, Noor en Marieke: drie dikke vriendinnen die elkaar niet per toeval hebben ontmoet. De mannen van Nina en Noor zijn al jaren goede vrienden en de vrouwen bleken het ook heel goed te kunnen vinden. Marieke en Noor hebben samen gestudeerd en in die tijd ook samen gewoond (en samen geen As The World Turns-aflevering gemist). Nina en Marieke wonen bij elkaar om de hoek en lopen regelmatig met man en kroost bij elkaar binnen.

fotoToen Marieke’s jongste zoon een half jaar oud was en Nina en Noor tegelijk zwanger waren van hun derde, ontstond het idee om alles wat zij tegenkwamen tijdens en na de zwangerschap eens op papier te zetten. Het idee was om zusjes of vriendinnen van tips en weetjes te voorzien wanneer zij zwanger zouden zijn. In de jaren daarvoor hadden de drie zoveel fases mee gemaakt van euforie, onzekerheid, zwangerschaps- en bevallingskwaaltjes tot kraamtranen, slaapgebrek en borst- en kunstvoedings (opstart en afbouw) obstakels dat ze het jammer vonden dat er nog geen boek bestond met tips en ervaringen voor de praktijk. De aantekeningen van Nina, Noor en Marieke groeiden langzaam uit tot een écht boek met een titel die boekdelen spreekt. Niet een wetenschappelijk boek, maar een boek van moeders voor moeders. Geen verplichte, zware stof, maar handige, praktische tips om bepaalde valkuilen te omzeilen, hoe je kindje snel de nacht doorslaapt, hoe je de kraamkwalen de baas kunt worden, et cetera.

In vriendinnentaal, dus makkelijk te begrijpen. Er wordt niet gezegd hoe het móet, maar op welke verschillende manieren je bepaalde issues zou kúnnen aanpakken. Zodat je zelf kunt kiezen bij welke methode je je prettig voelt en in welke tempo je dit doet. ‘Buskruit met Muisjes’ is juist bedoeld voor op je nachtkastje, zodat je het erbij kunt pakken wanneer het jou uitkomt. Zelfs toen Nina zwanger was van haar vierde kindje heeft ze ‘Buskruit met Muisjes‘ er regelmatig bijgepakt en doet ze dat nog steeds wanneer nodig.

Na ‘Buskruit met Muisjes‘ zijn de boeken ‘Buskruit met Peuters‘, ‘Help Help Hoera’ en ‘D’r op of D’r onder’ verschenen en we beloven jullie: we zitten niet stil, het volgende boek zit al in ons hoofd.

Nina (35), moeder van vier kinderen: Tommy-Theo (9), Sophia (8), Puck (5) en Stein (1)

Noor (42), moeder van drie kinderen: Flo (10 ), Sofietje (9), Jim (5)

Marieke (41), moeder van drie kinderen: Lode (11), Pim (9) en Bobby (6)