Dé tip om poepvlekken uit die mooie rompertjes te krijgen

Nooit meer rompertjes met hardnekkige poepvlekken 

 

Heel wat rompertjes zijn bij mij veel te snel alweer de prullenbak in beland. Niet omdat mijn minimonsters eruit gegroeid waren of omdat ze zoveel gedragen waren dat er slijtageplekken in gesleten waren, was het maar waar. Nee, mijn jongens hadden de gave om a) nogal veel te poepen en b) ze namen iedere gegronde reden aan om de poep buiten de luier te laten transporteren. Tandjes? Dan sloegen zij die zure, waterige, zemelen-achtige poep-mogelijkheid niet over en voor ik het wist was het via de rug het luiertje voorbij gekropen om daar een lekkere poepvlek in de romper te maken. Nieuw eten uitproberen? Idem. Buikvirusje? Dan zat het niet alleen op de rug, maar kwam het ook bij de beentjes eruit.

En nee, het lag niet eens aan de luiers . Ik heb alle merken geprobeerd, zelfs met verschillende luiermaatjes gespeeld, in de hoop dat dat iets zou helpen, maar de poep bleef gewoon lekker langs de luier druipen zodra het daar de mogelijkheid toe zag.

Hardnekkig

Mijn jongens hadden daar geen last van. Ik wel. Want die poepvlekken zijn hardnekkige dingen. Gewoon even in een wasje gooien volstond echt niet. Ook daarbij heb ik alle merken uitgeprobeerd en alle vlekkenverwijderaars geprobeerd (zelfs mixjes hiervan gemaakt in de hoop dat dat zou helpen), maar zonder succes. Totdat ik – bij mijn derde pas! – dé tip kreeg.

Het gaat niet zozeer om de luier of om het wasmiddel, de vlek heeft gewoon een eigen behandelwijze. Komt ie, de sleutel tot succes:

 

  1. Is een rompertje bevuild met poep, dan is het zaak de romper eerst en vooral zsm in een teiltje of (was)bak met koud water te leggen (al dan niet met biotex of soda eraan toegevoegd). Dus niet eerst in de wasmand gooien of de poep de kans geven in te laten drogen, want dan is het einde nabij. Ook niet in warm water laten weken, want door warm water stollen de eiwitten die in poep (en bijv. ook bloed) zitten, wat ook voor blijvende vlekken kan zorgen.
  2. Heb je de romper met poep een paar uurtjes (liefst zo lang mogelijk) goed laten weken in het koude water, dan mag hij in het normale wasprogramma mee.
  3. Vervolgens doe je er het beste aan de romper in zonlicht (of steken de wolken daar een stokje voor: daglicht) op te laten drogen. UV-straling heeft (in tegenstelling tot haar effect op mensen) ook een blekende werking op poepvlekken.

 

Er zijn bij mij heel wat rompertjes vroegtijdig aan hun einde gekomen. Hopelijk bespaart bovenstaande tip jullie wat rompertjes (en geld).

Hebben jullie meer tips? Deel ze graag met ons hoor!

 

Brengt ons op het volgende onderwerp… Zindelijkheid. Wanneer is je kind er klaar voor?

Billen afvegen

Reageer op artikel:
Dé tip om poepvlekken uit die mooie rompertjes te krijgen
Sluiten