Wat kosten kinderen: Jongen of meisje duurder?

Kinderen kosten geld. Veel geld. 

Dat kinderen duur zijn, dat wisten we al. Van foetus tot baan kosten kinderen gemiddeld 110.000 euro.

1 1 0 . 0 0 0 E U R O !!!???? Per ‘stuk’!!!???

Gelukkig maar dat we als ouders dit bedrag niet in één keer moeten ophoesten. Dan zouden er zonder twijfel nog maar weinig nieuwe kinderen geboren worden en de wereldbevolking zou maar dun gezaaid zijn.

Maar er is meer kindernieuws. Namelijk: uit Brits onderzoek is gebleken dat dochters aanzienlijk duurder zijn dan zoons. En dan hebben we het niet over een paar euri. Nee, we hebben het over een totaalbedrag van 35.000 euro (van o tot een leeftijd van 18 jaar).

Dat is schrikken hè!?

 

Waar zitten dan al die kosten in kinderen in?

Ja, dat is natuurlijk de vraag. Dat leggen we even uit…

Het wordt voornamelijk besteed aan kleding. Er wordt door ouders veel meer geld uitgegeven aan kleding voor dochters dan dat ouders van zoons uitgeven aan hun jongens (dat geldt zowel voor hele jonge meisjes als voor de pubers).

Make-up, parfummetjes, lipgloss in alle soorten, maten, geuren en kleuren… allemaal money-magnets waar een jongensouder nooit geld aan zal hoeven uitgeven.

Kinderfeestjes. Er blijkt meer geld uitgegeven te worden aan meisjesfeestjes dan aan jongensfeestjes. Daar tegenover staat dat jongens wel weer net wat duurdere cadeaus krijgen voor hun verjaardag dan meisjes. Zo’n VR-bril of al die Playstation spellen zijn namelijk kostbaarder dan bijvoorbeeld een Barbie- of plaspop.

Maar die ene plus voor jongens wordt dan weer teniet gedaan door het feit dat meisjes hun ouders weer veel meer geld kosten ten aanzien van gadgets en juwelen.

 

Eigen ervaring met kosten van kinderen

Naast bovengenoemde cadeaus is er eigenlijk maar één ander punt waarop jongens relatief hoger scoren dan meisjes in de kostenlijst, en dat is het feit dat jongens al eerder meer zakgeld krijgen. Waarschijnlijk omdat ze er eerder om vragen en daarin wat mondiger zijn.

Maar als ik uit eigen ervaring mag spreken, wil ik graag nog een extra kostenpost voor jongens aan de eerder genoemde twee punten toevoegen. Ik denk namelijk zeker te weten dat zoons ook wat duurder zijn op gebied van sloperijtjes. Kapotte iPads, kapot speelgoed, een voetbal door de ruit, gaten in kleding; dat soort werk.

Of spreek ik nu teveel vanuit mijn eigen ervaring en is dat een typisch geval van n=1?

 

De oplossing voor de kosten van je kind

Hoe dan ook: kinderen kosten geld. Veel geld. En of een dochter nou meer kost dan een zoon, of andersom, onderaan de streep moet het geld toch opgebracht kunnen worden. En dat is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er mogelijkheden. Om in de consumptiebehoefte van onze behoeftige kinderen te voldoen, kun je bijvoorbeeld een consumptief krediet of lening aanvragen. Dat kan nogal een mentale stap zijn voor mensen om niet te spreken van de vraag ‘Waar begin je in deze zoektocht’? Want vaak zie je door de bomen het bos niet. Waar kun je een goede lening afsluiten? Wie heeft de beste voorwaarden? Allemaal ingewikkelde kwesties. Maar niet meer als je op een vergelijkingssite als Rente.nl kijkt. Hier kun je 100% onafhankelijk vergelijken. Doordat ze het meest complete aanbod leningen bieden, weet je zeker dat je er de laagste rente voor je lening vindt en dus niet onnodig te veel betaalt.

Dat scheelt weer nietwaar? Kun je tenminste weer ongeremd kleding, make-up en sieraden voor je dochter kopen of technisch vernuftig speelgoed voor je zoon 😉

 

 

Bron: Brits onderzoek 

Reageer op artikel:
Wat kosten kinderen: Jongen of meisje duurder?
Sluiten