Baby geboren van 6,3 kilo

Baby geboren met een geboortegewicht 6,3 kilo

 

Na het lezen van dit stuk mogen we allemaal niet meer klagen over hoe zwaar de zwangerschap of de bevalling voor ons is of was, want ik denk dat de moeder van Maoama onze bevallingen een eitje zou vinden vergeleken met die van haar!

In het Sunshine Ziekenhuis in Melbourne is deze week een baby geboren van maar liefst 6,3 kilogram. De jongen die deze week op de wereld kwam, genaamd Maoama Ala was met zijn gewicht van 6,3 kilo het zwaarste baby’tje dat ooit is geboren in het Sunshine ziekenhuis in Melbourne. Voor de moeder was het een redelijke opgave om zo’n zware baby te dragen en hem op de wereld te zetten, maar moeder Teu is erg gelukkig dat haar zoon Maoama helemaal gezond is.

De zwaarste baby ooit woog ruim 10,2 kilo, dus vergeleken bij die baby valt het nog mee voor de moeder van Maoama.

In Nederland is het gemiddelde gewicht van baby’s bij de geboorte tussen de 2500 en 4500 gram, dus gemiddeld 3500 gram. Meisjes zijn gemiddeld 3290 gram en jongens zijn gemiddeld 120 gram zwaarder bij de geboorte, namelijk 3410 gram.

 

Dit was voor Teu haar vierde kind, maar geen van de drie oudere kinderen had zo’n extreem geboortegewicht. Voor Maoama geen kleertjes of pakjes in maat 56, zij kan al meteen in kleren voor baby’tjes voor drie tot zes maanden.

 

Wij wensen Teu en haar partner, Maoama en haar broer en zussen heel veel geluk en liefde toe!

 

 

De bevalling van Elianne

Reageer op artikel:
Baby geboren van 6,3 kilo
Sluiten