Noor
Noor Kwaaltjes bij Baby 12 feb 2020

Verkoudheid

Voor verkoudheid geldt: spray, spray, spray. Met neusspray speciaal voor baby’s (zoutoplossing) wel te verstaan, en niet meer dan is toegestaan natuurlijk. Neusspray niet te verwarren met neusdruppels; druppels alleen gebruiken op doktersadvies. En gebruik een spray nooit langer dan een week achter elkaar.

Wat te doen bij oorpijn!

Neusspray opent de luchtwegen. Andere middeltjes om de luchtwegen te openen zijn: zet een bordje met een opengesneden ui in de buurt van je kindje, in de slaapkamer bijvoorbeeld. Ook helpt het als je het hoofdeind van de matras wat omhoog zet (bijvoorbeeld door wat boeken of een paar opgevouwen handdoeken onder het matras te leggen) Nog een, niet heel smakelijke tip, maar voor je kindje doe je alles, toch? Zeker als het ook echt helpt: zuig de neusgaten uit met je mond, dat werkt toch echt beter dan een neuspompje (die bestaan ook en zijn te koop bij de drogist). Je hoeft het mondje niet dicht te houden, gewoon zuigen en daarna uitspugen.

En een laatste tip: smeer met Luuf (speciale voor baby’s). Op het ruggetje, op z’n borstkas, een beetje in zijn nek, onder z’n neus, onder zijn voetjes en daarna weer sokjes aan, op het matras of op het lakentje. Deze mentholcrème zorgt ervoor dat de luchtwegen, en met name een verstopte neus, opengaan en geeft meteen een lekker warm gevoel.

TIP Voor het bedje van je kindje geldt: is de kant van het hoofdje vies, maar je reservelakentje nog niet droog, draai het laken dan gewoon even om: hoofdeind wordt voeteneind en onder je matrasovertrek leg je een hydrofielluier zodat de matras niet nat wordt als je kindje kwijlt of spuugt.

En ben jij zelf verkouden en je baby (nog) niet, was je handen dan regelmatig. Het verkoudheidsvirus is binnen no time overgebracht via handen, niezen, hoesten of via voorwerpen zoals speentjes en bijtringen.

Reageer op artikel:
Verkoudheid
Sluiten