Obstipatie bij baby’s

Tips bij een slechte doorstroming (obstipatie)

 

Heb je het vermoeden dat je baby last heeft van obstipatie, dan kun je de ontlasting stimuleren door:

 

  • 10ml water aan elk flesje toe te voegen.
  • Geef 10ml lauw (gekookt) water in de ochtend voor de eerste voeding (als het bij volwassenen werkt, is het ook de moeite van het proberen waard bij je baby).
  • Doop een thermometer in Sudocrem of vaseline en ‘roer’ hiermee – heel zachtjes natuurlijk – in de billen van je baby. Het kan zijn dat je er de tijdvoor moet nemen, maar na een minuutje heb je gegarandeerd succes. Neem wat afstand, want na de eerste dikke ontlasting kan het zijn dat het eruit spuit. Maar wát een opluchting voor je baby!
  • Schraap wat zeep van een ouderwets stuk zeep, draai er een klein bolletje van en stop dit in de billen van het kind. Er bestaan ook speciale glycerinezetpillen speciaal voor baby’sdie hetzelfde effect hebben. Glycerine zetpillen klinkt als een geneesmiddel, maar dat is het niet. Het is puur een zetpil die de stoelgang op gang brengt, verkrijgbaar bij de drogist.
  • Je zou een druppeltje olijfolie aan de melkkunnen toevoegen.
  • VSM heeft speciale druppeltjes voor baby’s die last hebben van obstipatie: VSM Kindicol
  • Mocht je borstvoeding geven en heeft hij ondanks dat toch last van obstipatie, dan zou je een kopje Sennepeulenthee kunnen drinken. We raden aan om niet te veel hiervan te drinken, want het is eigenlijk een middel voor de moeder en heeft een behoorlijk laxerende doorwerking, ook bij baby’
  • Werkt dit alles niet en maak je je echt zorgen, overleg dan met de arts of een babyklysma misschien voor een keer uitkomst kan bieden.

Hier nu korting op luierdoekjes

Ook belangrijk om te weten!

Mocht je baby juist hele luiers vol spuiten met waterdunne poep en dat een paar keer per dag – diarree- ga dan naar de huisarts. Zeker als hij ook niet goed drinkt. Baby’s onder de 3 maanden kunnen namelijk snel uitdrogen, maar ook met iets oudere baby’s – tot een jaar of 2 – is het verstandig snel actie te ondernemen.

Dé tip om poepvlekken uit die mooie rompertjes te krijgen

Reageer op artikel:
Obstipatie bij baby’s
Sluiten