Noor
Noor Kwaaltjes bij Baby 17 jan 2017

RS-virus

Dit virus veroorzaakt infecties aan de luchtwegen, bij volwassenen en (grotere) kinderen zorgt het voor een flinke verkoudheid maar bij een baby kan het ergere klachten veroorzaken. Het RS-virus is besmettelijk en gaat vaak via direct contact, maar zelfs op speelgoed kan het virus enkele uren overleven. De verschijnselen bij je kind kunnen verschillen, maar meestal heeft hij een loopneus of verstopte neus, lichte koorts, hoesten, oorpijn en wil hij niet graag drinken. Als hij echt benauwd gaat worden of minder goed doorademt – ook wel te herkennen aan een zware adem vanuit de buik en borst die heftig op en neer gaat – kortademig wordt of gaat overgeven en heel slecht drinkt is het beter als je contact met je huisarts opneemt of tijdens het inloopspreekuur langs gaat om het zekere voor het onzekere te nemen.

Zeker als je kind jonger is dan 3 maanden en alleen verkouden lijkt raden we je toch aan om naar de huisarts te gaan omdat hij nog zo kwetsbaar is.

Het Longfonds heeft speciaal voor jou een boekje samengesteld waarin andere ouders hun ervaringen en tips delen. Bestel het boekje nu gratis.

Reageer op artikel:
RS-virus
Sluiten