Stinkende luiers

Stinkende luiers

 Tja, en waar laat je al die luiers. Er bestaan luieremmers , maar of dat een aanrader is, is persoonlijk. Op den duur gaat namelijk die stinkende, zure poeplucht niet meer uit de emmer en stinkt de hele kamer ernaar. Wij zijn al in te veel schattige, roze, lichtblauwe of knisperend witte babykamertjes geweest, waar je kon leunen tegen de geur van babypoep. De geurende luierzakjes die te koop zijn bij hier de drogist kunnen in zo’n geval uitkomst bieden. Dan hoef je ook geen speciale luieremmerzakken meer aan te schaffen.

Een must als ze vast voedsel gaan krijgen

Sterker nog: bijna elk gezin heeft een kast vol plastic boodschappentassen die op deze manier een tweede leven kunnen krijgen. Geurzakjes zijn sowieso een must als je baby vast voedsel krijgt, luieremmer of niet. Die schattige gele melkpoepluiertjes gaan namelijk,zodra er vast voedsel aan te pas komt,veranderen in dikke, meurende, ellendige dingen. Wij raden dan ook iedereen aan om onder in de kinderwagen en in de luiertas standaard een doosje van die geurzakjes (of biologisch afbreekbare zakjes) te leggen, zodat je ook bij vrienden niet die gênant stinkende luier hoeft achter te laten, maar deze in een friszakje kunt stoppen.

Top 10 luiers

Grootmoeders tip

Tot slot nog een heel praktische tip: maak opgevouwen pakketjes van de poepluier. Zo krijgt de stank geen ruimte om door te geuren en een lekker strak poeppakketje zorgt ook niet voor al te veel rotzooi in de vuilnisemmer.

Top 10 billendoekjes

En verder…

Eerder hebben we het ook al even aangekaart, maar probeer verschillende merken luiers uit. De duurste merken zijn niet altijd het beste. Een huismerk-luier kan net zo fijn zijn en is in ieder geval goedkoper; ja daar kun je zomaar een vakantie mee uitsparen. Check dus gewoon welke luier voor jouw baby het meest geschikt is.

Top 6 billencrèmes

Lees ook:

Dé tip om piepvlekken uit rompertjes te krijgen

 

Reageer op artikel:
Stinkende luiers
Sluiten