Mag ik please je telefoon….

Een telefoon en kinderen: om gek van te worden…

Af en toe begrijp ik er helemaal niks van. Onze kinderen hebben ongeveer ál het speelgoed van de wereld en nog willen ze het allerliefste spelletjes doen op mijn telefoon of op die van mijn man. Al honderd keer hebben we met elkaar besproken dat ze onze telefoon niet mogen, omdat er al vaak genoeg iets mis mee is gegaan.

 

Even lekker werken…

Laatst zat ik aan een deadline te werken en onze jongste was niet in zijn beste bui. Of beter gezegd: hij was echt niet te doen. Uit pure ellende – jaja, slechte moeder en totaal niet consequent – gaf ik hem mijn telefoon. Geen idee wat hij aan ‘t doen was, maar hij was lekker stil. En ik kon aan mijn opdracht werken. Nou, dat heb ik – en wat andere mensen – geweten.

 

Oepsss!

Hij was lekker in mijn Whatsapp gaan zitten en vond het nodig om wat leuke tekentjes naar mensen te sturen. Nu weten vriendinnen of andere ouders met jonge kinderen vaak wel dat een kind met zijn poezelige kindervingertjes aan de telefoon zit. Maar in dit geval had hij de buurtapp lastig gevallen en een zakelijk contact van mij. De buren zijn al niet de allergezelligste, dus voor ik het wist kreeg ik een hele hoop (bozige) reacties. Mijn (mannelijke) zakelijke contact kon wel lachen om alle hartjes die hij van ‘mij’ had gekregen.

Kapot scherm

De appjes heb ik gelukkig recht kunnen breien en heb mezelf plechtig beloofd hem niet meer zomaar mijn telefoon te geven. Alleen in ‘noodgevallen’. Voor de oudere kinderen heb ik er andere code op gezet. En voor de veiligheid van mijn spik splinternieuwe telefoon heb ik een nieuw en van goede kwaliteit hoesje gekocht. Ik moest even zoeken, maar de leukste iPhone 11 hoesjes vind je bij hoesjesdirect.nl. Leuke modelletjes en stevig genoeg voor als een kind (of een onhandige ikzelf) je telefoon laat vallen…

En verder…

Ben ik maar al te blij dat hij toen heel onschuldig wat icoontjes heeft geappt naar mensen, hij had ook mijn hele mailbox kunnen wissen….

 

Ook handig om te weten:

De mooie kerstplant die stiekem heel veel schade kan aanrichten

Veilig kinderfoto’s plaatsen op social media: de regels

Reageer op artikel:
Mag ik please je telefoon….
Sluiten