Hilarische teksten voor geboortekaartjes

Hilarische teksten voor geboortekaartjes

Top 10 geboortekaartjes

Een tijd geleden schreef ik over geboortekaartjes en wat voor tekstjes daar soms op staan. Over smaak valt te twisten, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en dus hoeven we elkaars geboortekaartjes ook niet allemaal even fantastisch te vinden.

Dus ook niet de tekstjes die daar soms op staan. Persoonlijk krijg ik jeuk van versjes als “Wil je vingertjes komen tellen, dan graag eerst even bellen”, en soortgelijke tenenkrommende spreuken.

Maar wie ben ik. De geboortekaartjes die wij destijds voor Tim en Sam rondgestuurd hebben, waren ook naar onze persoonlijke smaak en dus heus niet fantastisch of geweldig of oh-zo-origineel.

Ik vind het echter erg leuk om op bestaande tekstjes, uitspraken en tegeltjeswijsheden komische varianten te bedenken. Vooral als ze weergeven hoe de werkelijkheid nou echt is. Want zo’n baby komt echt heus niet vanzelf (dus nee: ik trap niet in die ooievaar die voor het huis staat, echt, heus waar niet, al is hij nog zo levensgroot) en vaak is zo’n baby’tje niet de enige die verkreukeld is: ook moeders ligt aardig in de kreukels en vouwen. Om van hechtingen maar te zwijgen… Liggend op een kraammat met een verband ter grootte van een kingsize matras in je meest vrouwelijke onderbroek je kraambezoek ontvangen is niet voor iedere dame even leuk. Ik spreek uit eigen ervaring: helaas verliep mijn kraamtijd na zowel Tim als Sam niet naar ‘behoren’. Niet overal is de wolk zo roze als ‘ie soms voorgesteld wordt (door al die walgelijke truttebladen die je als zwangere muts toch af en toe maar doorbladert, uit nieuwsgierigheid, uit verveling of gewoon, omdat je hormonen je daartoe dwingen). Naast enorme blijdschap, verwondering en dankbaarheid is er soms ook een boel pijn en lopen niet alleen de borsten vol, maar ook de ogen. Maar dat zetten we – uiteraard – niet op een geboortekaartje. Dat zijn dingen die je voor jezelf houdt. Maar die toch stiekem iedereen weet. Vooral de ervaringsdeskundigen onder ons.
Stel je nou eens voor dat je wel een waarheidsgetrouwe oneliner op een geboortekaartje zet. Stel je nou eens voor dat je een geboortekaartje met de volgende tekst in de bus zou krijgen:

“Mijn borsten hangen, mijn doos is stuk,
Maar oh, oh, oh, wát een geluk!”

Die klopt toch meer dan die braaktekst van die vingertjes tellen? Wie komt er nou vingertjes tellen? Ik heb serieus nog nooit van iemand gehoord die, alvorens aan de beschuit met muisjes te beginnen, eventjes gaat controleren of er daadwerkelijk wel tien vingers aan die babyhandjes zitten.
“Wil je Britney’s oogjes zien twinkelen, laat dan de telefoon even rinkelen”. Yeah, right. Alsof die oogjes twinkelen. Negen van de tien keer zitten die baby-oogjes dicht, omdat de baby of permanent ligt te tukken of te huilen, of omdat de wimpertjes dichtgeplakt zitten door groene prut (ook zoiets leuks waar je van tevoren niet bij stilstaat).

“Een snoezig gezichtje, een roze huid,
Maar tering, wat maakt dat kind een geluid”.

Da’s toch veel waarheidsgetrouwer, dacht ik.

“Dolblij zijn wij met ons wonder,
Maar mama is wel ontploft van onder”.

Reken maar dat die klopt als een bus. Alles komt goed, zeg ik (Godzijdank) ook uit ervaring, maar tijdens die eerste kraamweken is een oorlogswond er niks bij, naar mijn idee.

“Wil je mama’s hechtingen komen tellen,
Dan graag eerst eventjes bellen”.

Ik weet zeker dat er meer stiekeme nieuwsgierigheid is naar het aantal hechtingen bij moeders, dan naar het aantal vingertjes van de kleine.

“De zwangerschap ging soepel, de bevalling heel vlot,
Alleen is mijn doos nu he-le-maal kapot”.

Het zijn dingen die vrouwen elkaar onderling wel fluisterend toevertrouwen, maar waar je mannen de stuipen mee op het lijf zou jagen. En dat willen we niet. Doen we al genoeg, met onze blauwgeaderde borsten, zwangerschapsstriemen, flubberbuik, hysterische hormonale huilbuien en oeverloos gezwets over luiers, stuwing, borstpompen, en de kleur, geur en structuur van baby’s ontlasting. Wat dat betreft is een kind eerder een beproeving dan een bezegeling van je relatie. Niet in alle gevallen natuurlijk, maar in slechts acht van de tien.

“Dit wonder overtreft al onze dromen,
Maar van neuken zal het wel nooit meer komen”.

En zo denk je hoor, heus. Je kunt op je allerzwoelst aan je vent vragen of hij de dag na zijn sterilisatie eens even lekker wil seksen, maar niets in de gehele man zal erom staan te springen. Zo werkt het ook bij de vrouw. Alleen is de schade daar normaliter iets aanzienlijker, kort na de aanslag.

En na deze subtiele voorbeeldteksten voor op een eventuele toekomstige geboortekaart, nog even een hoopvolle afsluiter:

“Wat hebben we van de kraamtijd genoten,
Helaas is onze relatie nu wel naar de kloten”.

p.s. In hoeverre bovenstaande teksten van toepassing zijn op mij, u, of bekenden, is geheel aan uw eigen fantasie…

Lees ook:

De hel die bevallen heet

Tijdstip van geboorte

Reageer op artikel:
Hilarische teksten voor geboortekaartjes
Sluiten