De rol van moeders tegenover de rol van vaders… ‘t is niet eerlijk verdeeld…

Lieve mama’s, zijn jullie het niet met ons eens dat het soms niet helemaal eerlijk verdeeld is? Dat je als vader een stuk beter uit de strijd komt dan als moeder? Ik zal een paar voorbeelden geven:

 

  • Allereerst het zwanger worden: sommigen worden zomaar zwanger, maar de rest van de vrouwen maakt zich druk om haar eisprong, temperatuurt, zoekt zich gek op internet naar mogelijke aanwijzingen of het deze maand wel of niet raak is. Als ze niet zwanger blijkt te zijn, is de teleurstelling voor de vrouw een stuk groter dan voor de man. En dan hebben we het nog niet eens over die leuke menstruatie, die gepaard gaat met krampen, hoofdpijn en weet-ik-allemaal-nog-meer… Een man hoeft om ‘zwanger te worden’ eigenlijk alleen maar iets te doen, waar de meeste mannen doorgaans best vrolijk van worden… en is het niet gelukt, dan mogen ze de maand erop weer 😉
  • En als het dan eenmaal zo ver is – wat zonder gekheid natuurlijk fantastisch is – knalt de man champagne open, waarbij de vrouw kotsend boven de wc hangt, negen maanden op haar eten en drinken moet letten, haar ogen niet kan openhouden van de moeheid, brandend maagzuur heeft, slapeloze nachten, bekkeninstabiliteit, voorweeën en ga zo maar door.
  • De bevalling: hij staat erbij en kijkt ernaar. We zullen niet ontkennen dat dit ook misschien niet altijd een pretje is, maar het weegt niet op tegen de buik-, rug- of beenweeën, Jan en Alleman die in en aan je onderkantje willen zitten, het moeten overgeven van de pijn, het persen of je leven ervan afhangt en dan nog uren of soms dagen naweeën.
  • De kraamtijd: waarbij de vaders iedereen van koffie of een glas wijn voorziet, zit moeders er met tepelkloven, hechtingen, stuwing en kraamtranen bij, in de hoop dat het bezoek zo snel mogelijk weer weggaat.
  • Waarbij bij vaders hooguit een beetje vermoeid ogen door de nieuwe situatie en wat minder slaap, heeft moeders – naast de wallen tot op haar tenen – nog minimaal vijftien kilo overgewicht, striae op haar buik en borsten, hechtingen van onder, borsten die nooit meer hetzelfde zullen zijn, om van rimpels maar te zwijgen.
  • Waarbij moeders met kinderen direct worden afgeschreven door de gemiddelde man, schijnen vaders met kinderen aantrekkelijk, aandoenlijk en sexy te zijn…

 

WAT DOEN WIJ MOEDERS VERKEERD?

Ook dat nog:
Moederschap staat gelijk aan 2,5 ft baan.

Moeders: hoe meer kinderen, hoe minder snel oud!

Reageer op artikel:
De rol van moeders tegenover de rol van vaders… ‘t is niet eerlijk verdeeld…
Sluiten