Redactie
Redactie Geen categorie 21 sep 2018

‘Moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan’

‘Moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan’

Wat iedere moeder natuurlijk allang weet ☺, maar wat nu door onderzoek bevestigd is: het moederschap staat gelijk aan 2,5 keer een fulltime baan.

Sapjes-fabrikant Welch’s uit Amerika heeft onderzoek gedaan onder 2000 moeders met kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud en heeft daarbij het weekschema van deze moeders geanalyseerd.

Wat bleek? De dag van een moeder start gemiddeld om 6:23 uur (dat is veel vroeger dan een normale werkdag start). Als ze eenmaal klaar is met haar dagelijkse taken (of dat nou werk is, fulltime moeder zijn, of een combinatie van deels werken en deels thuismoeder zijn) is het 20:31 uur. Komt al met al neer op een werkdag van 14 uur. En er bestaan niet veel banen die deze werktijden vereisen. En dat iedere dag weer. Komt neer op 98 uur per week. En dat maakt het 2,5 keer zo lang werken dan de gemiddelde baan.

Hoe overleeft ze dit? Voornamelijk op koffie, kleine dutjes en af en toe een goede, effectieve boze toon aanslaan. Maar wijn, zo nu en dan hulp van een oppas, afhaalmaaltijden, iPads, speelgoed en Netflix zouden ook helpen de dagen door te komen.

Bron: New York Post

En dat het moederschap geen sinecure is, wisten we natuurlijk allang, maar blijkt ook uit het artikel DNA vrouwen veroudert versnelt door kinderen.
Vaders komen er toch een stuk makkelijker af dan moeders: Moeders versus vaders. 🙂

Reageer op artikel:
‘Moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan’
Sluiten