Moeders: hoe meer kinderen, hoe minder snel oud!

Moeders: hoe meer kinderen, hoe minder snel oud!

 

Goed nieuws

Mama’s (in spé), stop allemaal met botox, fillers, dure dag- en nachtcrèmes en het drinken van liters water om er jong uit te blijven zien. Wij hebben de oplossing: uit onderzoek is gebleken dat moeders van grote gezinnen minder snel oud worden. Wat een opsteker, want als moeder van vier kinderen is dat het laatste hoe ik me voel. Je zou toch denken dat je van al die zwangerschappen, gebroken nachten, peuterdriftbuien en nauwelijks vrije tijd er alleen maar ouder en vermoeider uit gaat zien, maar het tegendeel is waar.

 

Maar hoe is dat dan mogelijk?

Maar hoe is het dan mogelijk dat moeders van veel kinderen minder snel verouderen dan moeders met minder kinderen? Onderzoekers van de Simon Fraser University gingen op onderzoek uit. Ze waren benieuwd naar de relatie tussen het hebben van veel of weinig kinderen en het effect op het ouder worden. Ze onderzochten 75 vrouwen met dezelfde levensstijl en het zelfde voedingspatroon en hieruit bleek dat moeders met meer dan twee kinderen minder snel verouderen dan moeders met twee of minder kinderen.

 

Het zwangerschapshormoon Oestradiol

Dit zou volgens de Simon Fraser University komen omdat er bij vrouwen tijdens de zwangerschap een bepaald hormoon wordt aangemaakt waar geen crème of botox tegen op kan. Dit hormoon – oestradiol – vermindert stress bij vrouwen en voorkomt veroudering. Heerlijk als je dat 9 maanden in je lichaam hebt en helemaal fijn wanneer je dit vier keer 9 maanden mag ervaren. Een natuurlijke beautybehandeling zo’n zwangerschap zou je zeggen, maar dat is natuurlijk ook niet helemaal waar. Want dan mogen we als vrouw minder snel verouderen, ons lichaam wordt er natuurlijk niet altijd beter op.

Op dit moment krijgen vrouwen in Nederland gemiddeld 1,76 kinderen, dat ligt ietsjes hoger dan het Europese gemiddelde kinderen per vrouw.

Reageer op artikel:
Moeders: hoe meer kinderen, hoe minder snel oud!
Sluiten