Redactie
Redactie Baby 8 okt 2019

Gezonde baby voor vrouw met 2 vagina’s en 2 baarmoeders

Eleanor Rowe is geboren met een wel heel bijzonder gestel, namelijk: met 2 vagina’s, 2 baarmoederhalzen en 2 baarmoeders. Nu zou je als leek misschien denken ‘mooi, dat is dan ook 2 x zoveel kans op een zwangerschap’… Maar dat ligt in werkelijkheid toch anders.

Echo

Eleanor was tot 6 jaar geleden niet op de hoogte van haar bijzondere anatomie. Ze was 30 jaar, zonder partner, en wilde haar eitjes laten invriezen. Haar kinderwens is altijd enorm groot geweest, maar een vriend had ze niet op dat moment. Ze wilden eitjes invriezen voor het geval, mocht ze de ware pas zo laat tegen het lijf lopen dat haar eitjes niet meer optimaal zouden zijn.

Bij die ingreep werd een echo gemaakt en toen bleek dat Eleanor 2 vagina’s, 2 baarmoederhalzen en 2 baarmoeders had. Iets wat volledig nieuw was voor haar en waar ze nooit iets van had gemerkt. Van buiten ziet ze er ook niet anders uit dan andere vrouwen.

 

Operatie

In 2015 werd ze geopereerd waardoor alles 1 geheel werd gemaakt. Alleen kreeg ze daarbij wel de dringende waarschuwing van de artsen dat ze vooral niet zwanger mocht worden. Artsen gingen er eigenlijk van uit dat ze sowieso onvruchtbaar zou zijn, maar mocht het tegendeel blijken, dan zou een zwangerschap een te groot risico zijn. Een embryo zou hoogstwaarschijnlijk niet kunnen hechten aan de baarmoederwand en miskramen zouden het gevolg kunnen zijn.

 

Liefde

Later ontmoette Eleanor haar (nu) man. Hoewel ze hem had verteld dat ze waarschijnlijk geen kinderen kon krijgen, besloten ze er toch voor te gaan. Het was het proberen waard.

Helaas eindigde Eleanor’s eerste zwangerschap in een miskraam. De voormalig linker baarmoeder stoote de embryo af.

Maar wonder boven wonder en boven alle verwachting bleek Eleanor eind vorig jaar toch weer zwanger. Ze kwam er nota bene op de crematie van haar eerste, nog ongeboren kindje achter.

Dit keer nestelde het eitje zich in de rechter baarmoeder. En dat ging goed! Hoewel het een gecompliceerde zwangerschap was, is nu net een gezonde dochter Imogen Hope geboren!

Eleanor en haar man Chris voelen zich de gelukkigste mensen op aarde met hun wonderdochter.

 

Ook opmerkelijk:

Vader krijgt baby op bijzonder originele (tikkie stoute) manier in slaap

Zwanger na sterilisatie: de wonderen zijn de wereld nog niet uit

Moeder krijgt wonderbaby’s

Tweelingbroer wordt eerder geboren, maar is toch de jongste. Hoe dan???

Reageer op artikel:
Gezonde baby voor vrouw met 2 vagina’s en 2 baarmoeders
Sluiten