Redactie
Redactie Baby 25 jan 2022

Veroorzaakt jouw baby geluidsoverlast voor de buren?

Veroorzaakt jouw baby geluidsoverlast voor de buren? Zo los je het op!

Het opvoeden van een baby is vaak iets dat enorm veel energie van je vraagt. Dit geldt voor een stille baby, maar al helemaal voor een zogeheten huilbaby. Dit komt met name doordat een zogeheten huilbaby er voor zorgt dat je minder nachtrust krijgt. Je lichaam rust dus minder uit en hierdoor zul je je stukken minder energiek voelen. Nu geldt dit natuurlijk voor jouw eigen nachtrust, maar ook de nachtrust van jouw buren kan sterk beïnvloed worden door de geluiden die jouw baby produceert. Is dit nu bij jouw baby het geval en wil je weten hoe je dit het beste kunt oplossen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Blijf in gesprek gaan

Het is belangrijk om regelmatig met je buren in gesprek te gaan. Dit begint al voordat de baby geboren is, maar continueert zich na de geboorte van het kind. Op voorhand kun je de buren bijvoorbeeld alvast waarschuwen voor de eventuele geluidsoverlast buren die de baby kan veroorzaken. In dit geval weten de buren op voorhand wat ze te wachten staat en komt het niet als verrassing. Nadat het kindje geboren is, is het juist aan te raden om de buren te vragen of ze eventuele overlast ervaren. Mocht dit nu wel het geval zijn, dan kun je hier in ieder geval naar handelen. Het is natuurlijk jouw kind en jouw mooie situatie, maar de buren moeten hier natuurlijk geen overlast van ervaren!

Geluidsbeperkende maatregelen

Als de buren overlast ervaren van de geluiden die jouw baby produceert is het zaak om hier zo snel mogelijk naar te handelen. Over het algemeen betekent dit dan ook dat er werk aan de winkel is. De baby stopt namelijk meestal niet zomaar met huilen. Je kunt de geluidsoverlast gemakkelijk beperken door de kamer waar de baby over het algemeen in ligt meer geluidsabsorberend te maken. Dit kun je doen door enkele grote planten in de kamer te plaatsen, of door geluidsisolerende materialen aan de muren te monteren. Deze twee maatregelen vangen over het algemeen genoeg decibel om de geluidsoverlast die de buren ervaren tot een minimum te reduceren.

 

Lees ook:

 

Doorslaaptips

 

 

Reageer op artikel:
Veroorzaakt jouw baby geluidsoverlast voor de buren?
Sluiten