Redactie
Redactie Baby 17 mei 2021

Aantrekkelijke ouders ‘maken’ dochters

Hot news: aantrekkelijke ouders krijgen vaker dochters!

 

Dochters

Hebben jij en je partner alleen maar dochters, dan kun je deze in je zak steken. Want volgens de Sunday Times is de kans dan groot dat jij en je partner een bovengemiddeld aantrekkelijk uiterlijk hebben, Ofwel dat jullie knapperds zijn. Je kan het slechter treffen! Kom je zelf uit een gezin met alleen maar meisjes, dan heb je waarschijnlijk een stel knappe ouders. Aldus psycholoog Satoshi van de London School of Economics in het wetenschappelijk tijdschrift Reproductive Sciences.

 

‘Reproductie’

Bij reproductie – mooi woord 😉 – zouden koppels met een bovengemiddeld aantrekkelijk uiterlijk vaker een dochter krijgen dan een zoon. Hoe is dit verklaarbaar horen we jullie denken? Volgens Satoshi is het voor knappe mensen evolutionair gezien waarschijnlijk beter om een dochter te krijgen dan een zoon. En waarom dan? Omdat meisjes meer voordeel zouden hebben aan een aantrekkelijk uiterlijk dan jongens.

Een aantrekkelijk ouderpaar zou 74 procent meer kans hebben om een dochter als eerste kind te krijgen, dan ouders die er iets minder aantrekkelijk uit zouden zien.

De leukste meisjesbedden

Satoshi onderzocht 17.000 Britten die allemaal geboren zijn in 1958. De leraren van deze proefpersonen moesten de kinderen van zeven jaar beoordelen op hun aantrekkelijkheid. Jaren later werd er gekeken welke geslachten deze personen hadden gekregen. Hier kwam uit dat de mensen die destijds aantrekkelijk werden gevonden voornamelijk dochters hebben gekregen.

 

Zonen

Natuurlijk zegt dit onderzoek niet dat wanneer je alleen maar zoontjes hebt dat jullie dan lelijke, onaantrekkelijke ouders zouden zijn. Er zijn genoeg ouders van alleen maar zoontjes die hartstikke knap zijn. Én er zijn stellen met alleen maar dochters die niet de schoonheidswedstrijd winnen. Ondanks dat, een grappig onderzoek om met een knipoog te lezen!

 

Meerdere onderzoeken die voordelen over dochters uitspreken…

Heb jij alleen maar dochters? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Gezinnen met 2 dochters zijn het gelukkigst

 

Ouders van alleen maar zonen, niet getreurd…

Er is gelukkig ook een onderzoek dat in jullie voordeel spreekt: Succesvolle vrouwen maken jongens!

En: Dochters kosten ouders meer geld dan zoons

 

 

 

Reageer op artikel:
Aantrekkelijke ouders ‘maken’ dochters
Sluiten