Moeder krijgt wonderbaby’s

Moeder krijgt wonderbaby’s

 

Sowieso gaat eenieders hart al wat sneller kloppen bij een tweeling, het is en blijft toch altijd een bijzonder gegeven. Maar Jennifer Ashwood en haar man Andrew hebben wel een héle bijzondere tweeling gekregen.

Jennifer is namelijk ‘in het bezit van’ een op zich al bijzonder iets, namelijk: 2 baarmoeders. Dat komt al niet heel vaak voor. Maar die vrouwen die al in het rijke bezit zijn van 2 baarmoeders, hebben nagenoeg nooit in beide baarmoeders tegelijkertijd bevruchte eitjes en ook nog eens op hetzelfde moment bevruchte eitjes in zich huizen. De kans op zoiets bijzonders is 1 op 500.000.000. Heel zeldzaam.

 

Jennifer wist niet eens van het bestaan van haar tweede baarmoeder af toen ze met 20 weken zwangerschap tijdens een echo het verrassende nieuws kreeg. Eerder hadden zij en haar man wel al het mooie nieuws van een tweeling gekregen, maar dat er sprake was van twee baarmoeders, dat wisten ze toen nog niet. De artsen zagen wel wat ‘abnormaals’ maar pas na verder onderzoek bleek dat Jennifer dus over twee baarmoeders beschikt. Met in iedere baarmoeder een kindje, ook nog eens op hetzelfde moment verwekt.

De tweeling, een jongetje en een meisje, zijn bij 34 weken met een keizersnede ter wereld gekomen en maken het hartstikke goed. Net als moeder, vader en grote zus.

Reageer op artikel:
Moeder krijgt wonderbaby’s
Sluiten