Week 29

 

 

Je zit nu in het derde trimester! Zie jij wel wat in een kindje met een meesterbrein? Dan doe je er goed aan vanaf nu minstens één keer per week een lekkere verse (!) en vooral vette vis te eten, zoals haring, zalm of paling. Er zitten stoffen in vis (cervonzuur) die je baby goed kan gebruiken voor een goede hersenontwikkeling. En juist in deze laatste maanden ontwikkelen die hersentjes zich zo hard (dat gaat zo door tot de eerste maanden ná de geboorte overigens). En als bonus zit er in vis ook veel ijzer, wat weer goed is tegen bloedarmoede. We leveren natuurlijk geen garanties voor jouw eigen reïncarnatie van Einstein, maar hé, het is het proberen waard.

Ook het karakter van je kindje begint zich nu te ontwikkelen. Dus als jij je opwindt over de vieze sokken van je partner naast de wasmand of die wc-bril die hij gelukkig wel omhoog, maar kennelijk niet omlaag kan doen, waardoor jij met enige regelmaat midden in de wc-pot valt, dan heb je er daar over een tijdje misschien twee van rondlopen… Of nog zo’n opgewonden standje als jijzelf erbij, dat kan natuurlijk ook.

Even tussen jou en ons, en in het geval dat je onze bestseller BUSKRUIT met MUISJES nog niet hebt gelezen: wees mondig tijdens de zwangerschap. Daarmee bedoelen we niet zozeer mondig zijn tegen je partner, maar dat je álles wat je wilt weten moet vragen aan de verloskundige of gynaecoloog; dat je als je ook maar íets dwars zit, je dit ook meteen moet aankaarten. Er zijn zoveel verhalen van vrouwen die voor het eerst moeder worden en achteraf een aantal dingen anders hadden willen doen, maar dat niet durfden aan te geven bij hun verloskundige of gynaecoloog. Mocht je nou toch al dingen hebben waar je graag wat over wilt weten, wat je absoluut wel of niet wilt ten aanzien van de bevalling of waar je je voor schaamt, dan willen wij je echt op het hart drukken om het bespreekbaar te maken. Je zult zien dat al je vragen, angsten en onzekerheden weggenomen kunnen worden, waardoor je met zo min mogelijk zorgen kunt genieten van je zwangerschap.

Beste Jan, 

Wij adviseren je vrouw om vooral mondig te zijn. ‘Dat is ze al’, horen we je denken. We bedoelen hiermee eigenlijk dat er dingen kunnen zijn betreffende de zwangerschap of jullie ongeboren kindje die zij, en misschien jij ook wel, niet vertrouwt, niet begrijpt en die onzeker kunnen maken. Wij raden haar (en jou ook) aan om alles vooral bespreekbaar te maken. Verloskundigen en gynaecologen zijn vakmensen, ze staan altijd open voor vragen (ook intieme, gênante of plastische vragen), dus vraag raak. 

 

Reageer op artikel:
Week 29
Sluiten