Week 12

 

 

Yes! Je bent zo langzamerhand uit de gevarenzone en binnenkort kun je – als je het nog niet hebt gedaan – het grote nieuws van de daken schreeuwen. Je kindje is namelijk nagenoeg ‘af’ nu, inclusief alle belangrijke organen, die inmiddels zijn aangelegd. En dat gegeven maakt dat de kans op een miskraam vanaf nu aanzienlijk kleiner is geworden. Nou moet die kleine alleen nog groeien!

En dat groeien zie je weer terug in je buik, want je baby groeit echt enorm hard. Bij de één is het overigens sneller zichtbaar dan bij de ander hoor. Zo kan de ene vrouw haar knoop al niet meer dicht krijgen bij week 8, de ander loopt in week 20 nog heerlijk in haar skinny te paraderen. Wil je zo lang mogelijk van je normale broeken genieten, maar gaat die verdraaide knoop niet meer dicht? Dan kun je een elastiekje als een lusje door je knoopsgat haken en zo het lusje van het elastiekje om je knoop draaien. Af te stellen zolang de broek nog om je benen en billen past!

En mocht dat niet lukken, dan heb je tegenwoordig zoveel leuke, goed betaalbare positiekleding (ingewikkeld woord voor zwangerschapskleding), van bijvoorbeeld Noppies, maar Prenatal en H&M hebben ook hele leuke zwangerschapskleding.

En als je aan je buik nog niets kunt zien, dan is het misschien de grootte van je borsten wel. Jij waarschijnlijk blij, je man ook, maar waar vind je nou een beetje gezellige beha? Tegenwoordig zijn gelukkig zelfs de allergrootste cupmaten ook helemaal in kant te krijgen. Je hoeft niet per se een zwangerschapsbeha te kopen, een beha die lekker zit van welk merk dan ook voldoet namelijk ook. Het kan zijn dat een beugelbeha knelt of pijnlijk is en een push-up beha (mocht je dat in deze fase willen) kan nogal opgeblazen voelen, dus neem even de tijd om te passen en te kijken wat voor jou het lekkerste voelt.

En grotere borsten daar hebben op zich maar weinig vrouwen (en hun partners) problemen mee, maar een kleine smet op het zicht kunnen de aderen zijn die ook rond deze tijd op de borsten ontstaan; een blauw gemarmerd effect zeg maar… Gelukkig trekt dit na de zwangerschap weer helemaal weg!

                    borstenBeste Jan,

Die borsten in optima forma zien er natuurlijk prachtig uit, maar ‘handle them with care’ zouden we je op het hart willen drukken. Het kan zo maar zijn dat je vrouw er helemaal niet op zit te wachten dat jij er met je gretige handen aankomt. En wat betreft de seks; het kan zijn dat ze zo moe of misselijk is dat ze er niet aan moet denken, dus heb meelij (in plaats van zelfmedelijden). Er zijn trouwens genoeg vrouwen die nergens last van hebben of sterker nog: er zijn er ook genoeg bij wie het libido hoogtij viert. Als dat bij jou zo is: neem het er van. Zo niet: ai, sterkte.

 

Reageer op artikel:
Week 12
Sluiten