Week 13

Week 13 van je zwangerschap, tadaaa…

 

 

Welkom in het 2e trimester!

Joehoooeee, het eerste trimester is achter de rug, het tweede trimester is bij deze ingeluid. Wilde je voor alle zekerheid graag wachten met het goede nieuws van de daken schreeuwen, dan is voor jullie nu het moment aangebroken om dat alsnog te doen. Een heerlijk moment. We hebben wat vertel-ideetjes voor je opgeschreven:

Taart

Bak of koop een taart met schattige babychocolaatjes erop en laat deze bezorgen bij je (schoon)ouders of breng hem zelf langs als je erbij wilt zijn wanneer ze de doos openmaken.

Boekje

Koop een voorleesboekje en geef dat kado aan de aanstaande oma en opa… en vraag meteen even of ze een vaste dag in de week willen vrijhouden 😉

Oma en opa zijn de liefste

Koop een mok, slabbetje, speen of iets dergelijks met de tekst ‘Oma en Opa zijn de liefste’. Misschien duurt het even, maar uiteindelijk zal het kwartje wel vallen!

imgres

Foto

Neem een foto van de echo mee naar je (schoon)ouders. Plastificeer deze wel even, want een originele echo polaroid gaat op den duur vervagen en dat is dan weer jammer voor later. Zet bijvoorbeeld ook een foto van je buikje of van de echo op Facebook of Instagram voor je vrienden of vriendinnen die niet zo dichtbij wonen.

Kinderchampagne

Koop een fles kinderchampagne om samen met jullie andere kindjes op een broertje of zusje te proosten.

 

Tijd om je baas in te lichten

En ook tijd om je werkgever in te lichten. Niet alleen omdat hij/zij de kans moet krijgen om vervanging te kunnen vinden. Ook omdat jij niet alles zomaar kan en mag doen tijdens je zwangerschap. Dus mochten er zaken aangepast moeten worden, dan maar liever zo op tijd mogelijk.

 

Wil je weten wat ‘het’ wordt?

Mocht je trouwens een echo krijgen deze week en het geslacht willen weten dan raden we je aan om een slag om de arm te houden bij de uitslag. Je zult niet de eerste zijn die te horen krijgt dat je in blijde verwachting bent van een meisje, zodoende shoptechnisch gezien alleen nog maar op roze gefixeerd bent en uitbundig alle spaarcentjes in de kleur roze stopt, om later verrast te worden (surprise!!!!!) met… een jongetje. Of andersom natuurlijk.

 

Slokjes vruchtwater

Op de echo is misschien ook wel al te zien dat je kindje af en toe slokjes neemt van het vruchtwater. Misschien stelt het je gerust te weten dat het vruchtwater iedere 3 uur ‘ververst’ wordt… best een prettige gedachte, aangezien je kindje ook in het vruchtwater plast. Wat overigens op zich weer een goed teken is, want dan werken de niertjes naar behoren.

 

Energie is back

De tijd is aangebroken om het er flink van te gaan nemen. Je energie is hopelijk weer helemaal. Of enigszins terug. En de misselijkheid is – hopen we voor je – langzaam aan het afnemen. Zorg ervoor dat je goed en gezond blijft eten en misschien vind je het leuk om te gaan sporten (als je dat nog niet deed). In de Do’s en Don’ts wordt het onderwerp sporten uitgebreid besproken. Mamabootcamp van bijvoorbeeld Mom in Balance of zwemmen zijn sporten die perfect zijn voor zwangeren. Zo blijf je mooi fit (en strak) en het helpt je niet alleen tijdens de bevalling, maar ook daarna, om weer sneller in shape te komen.

 

Reageer op artikel:
Week 13
Sluiten