Waar staat je partner bij de bevalling?

Waar staat je partner bij de bevalling?

 

Misschien kan het je tijdens de bevalling allemaal helemaal niks meer schelen, maar sommige vrouwen maken van tevoren afspraken met hun partner waar ze wel en vooral niet mogen staan.

Veel vrouwen zijn bang dat hun partner haar niet meer seksueel aantrekkelijk zou vinden nadat ze live hebben meegemaakt dat er een baby uit is gekomen. Natuurlijk is het krijgen van een baby heel erg speciaal en bijzonder, maar niet voor iedereen geldt dat ze dat ook van dichtbij willen bekijken.

Zo zei de kersverse vader Johnny de Mol laatst over het kijken bij de bevalling: ‘Net of je favoriete kroeg afbrandt’. Helemaal zelf verzonnen heeft hij het niet, want zo stond in 2013 het volgende bericht op Instagram: “It was like my favourite pub burning down.”@RobbieWilliamson witnessing birth at the ‘business end’ #TheGNShow.

In de komedieserie Life in Pieceswaarschuwt een dokter kersverse ouders om na de bevalling niet te kijken hoe het er daar beneden uit ziet. Het kan er in het begin wat heftig uitzien daar beneden, maar maak je geen zorgen: dat komt allemaal wel weer goed, maar neem je tijd en ga eerst lekker van jullie kindje genieten.

 

 

 

Ik had mijn man destijds gevraagd om bij mijn gezicht te staan, mijn hand vast te houden en liever niet daaronder mee te kijken. In praktijk ging het allemaal anders en heeft hij volgens mij de hele show meegekregen. Hij heeft er nooit wat over gezegd en er is ook niks veranderd sindsdien.

Misschien kunnen jullie nog herinneren dat in een aflevering van Keeping Up with the KardashiansKim zich afvraagt of seks na een bevalling hetzelfde is als ‘een hotdog door de gang gooien’.

De eerste keer seks na je bevalling

Hoe hebben jullie dat gedaan of willen jullie dat gaan doen? Is het strikt verboden om mee te kijken of vind je het juist leuk dat hij de bijzondere ervaring van een geboorte helemaal kan volgen?

Reageer op artikel:
Waar staat je partner bij de bevalling?
Sluiten