Het verschil tussen voeden op verzoek en voeden op de klok

Het verschil tussen voeden op verzoek en voeden op de klok

Het is voor iedereen anders, maar de een zweert bij voeden op verzoek, terwijl de ander strikt wil voeden op de klok. Een onderwerp wat vrijwel altijd voor discussie zorgt. De keuze die je maakt is hoe dan ook goed, want jij bent de moeder en jij voelt aan wat het beste is voor je kindje en ieder kindje is weer anders.

Voeden op verzoek

Bij voeden op verzoek bepaalt de baby zelf wanneer hij of zij drinkt. Dit kan bij zowel borst- als kunstvoeding. Bij borstvoeding zijn vrouwen geneigd om iedere keer dat de babyhuilt, dit voor honger aan te zien. Zo wordt de baby continu aangelegd, wat de moeder uitput – zij krijgt bijna geen kans om te rusten.Daarbijwordt door te voeden op verzoek de kans op pijntjes, zoals kloven,vergroot.

Wat ons betreft kan een nadeel zijn van op verzoek voeden dat je baby minder snel in een ritme komt, dus ook minder snel in het ritme van doorslapen. Maar niet iedere ouder vindt dat belangrijk en veel mensen vinden dat het baby’tje zelf moet kunnen aangeven wat hij of zij nodig heeft.

Voeden op de klok

Voeden op de klok wil zeggen: jij bepaalt wanneer en hoeveel je baby krijgt. Dit kan bijdragen aan het creëren van een dag- en nachtritme en voor het zo snel mogelijk laten doorslapen van je baby. Een nadeel is dat je met dit schema soms je baby zal moeten wakker maken, terwijl hij of zij nét zo lekker ligt te slapen. Een ander nadeel is dat wanneer je kindje op dat tijdstip niet wil drinken, of niet zoveel dat je schema dan door de war raakt. Bij voeden op verzoek mag je je kindje daarna weer aanleggen of het flesje geven.

Lees ook:

Eerste Hulp bij krampjes: tips & tricks

 

Moedermelk, een wondermiddel?

 

 

Hoeveel slaap heeft jouw kind(je) nodig?

Reageer op artikel:
Het verschil tussen voeden op verzoek en voeden op de klok
Sluiten