Bewezen: sokken aan tijdens seks zorgt voor grotere kans op zwangerschap

Ongelooflijk maar waar!

Als je mensen vraagt wat de grootste sex killer is, dan antwoordt negen van de tien mensen: seksen met sokken aan. Jammer hoor, voor degenen die zwanger proberen te worden. Want laat die sokken nou net een duwtje in de richting van een zwangerschap zijn. 

 

Sokken aan -> meer kans op een orgasme

‘HOE DAN???’, horen we je denken. Nou, het zit zo. De Duitse wetenschapper Gert Holstege heeft er een studie naar gedaan (je vraagt je af hoe hij zo’n onderzoeksonderwerp bedenkt, maar dat zegt het verhaal niet) en daaruit is gebleken dat vrouwen makkelijker klaarkomen als ze hun sokken aanhouden tijdens de seks. De reden hiervoor, aldus Holstege: vrouwen zijn vaak kouwelijk van aard en is er sprake van koude voeten, dan heeft een vrouw het ook vaak koud. Sokken warmen lekker op en geven vrouwen een fijn, comfortabel gevoel. Dit behaaglijke gevoel kalmeert de delen van je hersenen, de amygdala en de prefrontale cortex, die op hun beurt weer verantwoordelijk zijn voor angst. Als de angstgevoelens onderdrukt worden, is een vrouw meer ongeremd in haar seksuele daden en ontstaat er meer vuurwerk tijdens de daad. En dit alles lijdt zorgt er dan weer voor dat een vrouw sneller klaarkomt.

 

Maar dan zijn we er nog niet. Want hoe zit het dan met die grotere kans op een zwangerschap?

Simpel. Krijgt een vrouw tijdens het vrijen een orgasme en komt de man in haar klaar dan heeft zij 15% meer kans op een zwangerschap dan vrijen zonder een orgasme te hebben. Namelijk: door een orgasme van de vrouw wordt door het samentrekken van de spieren in de schede het sperma nog dieper de baarmoederhals ingestuwd (dat gebeurt zowel tijdens als vlak na het orgasme). Het orgasme van de vrouw zorgt er dus eigenlijk voor dat de zaadcellen van de man de juiste richting op geduwd worden. Als je dan na de vrijpartij ook nog even met je benen omhoog blijft liggen zodat het sperma niet de kans krijgt terug naar de ingang (of uitgang, zoals je wilt) terug te zwemmen, dan maak je volgens ‘onze huis-gynaecoloog’ Tycho van Meer nóg meer kans op een zwangerschap.

 

Wil je nog meer weten over zwanger worden? Lees dan ons boek D’r OP of D’r Onder (hier te koop). Daar staat echt álles, maar dan ook écht alles beschreven over zwanger worden (met bijdragen van, gecontroleerd door en goed bevonden door medisch specialisten).

 

Ook interessant: Stel probeert al jaren zwanger te raken en arts ontdekt waar het fout gaat.

 

‘Wacht niet te lang, want dan kun je lang wachten’: babywens op latere leeftijd

Reageer op artikel:
Bewezen: sokken aan tijdens seks zorgt voor grotere kans op zwangerschap
Sluiten