Redactie
Redactie Zwanger worden 25 nov 2019

Als zwanger worden niet zo makkelijk gaat: tips & tricks

Lieve aanstaande mama’s,

Voordat je begint aan het project ‘zwanger worden’: laat je vooral niet gek maken – we kunnen het niet genoeg benadrukken. Denk niet dat alle baby’s die jij om je heen ziet er slechts ‘in een wipje’ zijn gekomen, ook al doet menigeen dat zo voorkomen. Er komt negen van de tien keer wat meer bedrijvigheid bij kijken. En zo zijn er ook vrouwen die onzeker zijn over het feit of zij überhaupt wel zwanger kunnen worden, en vrouwen die in de stress raken als het niet direct ‘raak’ is.

Maar geloof ons, wij, moeders van inmiddels tien kinderen, zijn bij alle tien weer op een heel andere manier zwanger geworden: gepland (langer dan ons lief was), ongepland, na een miskraam, nadat de hoop al was opgegeven, door middel van ovulatietesten , temperaturen, het gebruik van rozenblaadjes en kaarsen of juist met behulp van een goede pornofilm. En het heeft zijn vruchten afgeworpen.

TIP:

ZIJN JULLIE AL BEKEND MET DE FERTI-LILY Conceptie Cup ? Robert Stal, de uitvinder van de cup, en zijn vrouw hadden zelf moeite om zwanger te raken. Naar aanleiding hiervan heeft hij een cup – in samenwerkingmet een team van specialisten – ontwikkeld om de kansen te vergroten. Je kan de cup hier bestellen. De cup is makkelijk in te brengen na de zaadlozing en zorgt ervoor dat de zaadcellen dichter bij de baarmoedermond komen. Hierdoor kunnen 300 procent meer zaadjes naar je baarmoeder komen. De cup kan je daarna gewoon afwassen en hergebruiken.

Lees ook:

Het beste moment van de dag om een kindje te maken

De ene ooievaar komt direct langs, de ander heeft iets meer moeite om jullie huis te vinden, maar onthoud: in meer dan 95 procent van de gevallen komt het helemaal goed. Daarbij is het heel normaal om gemiddeld een jaar ‘bezig’ te zijn. Vriendinnen die anders beweren hebben mazzel gehad, overdrijven een beetje of ronden het een paar maanden naar beneden af. Daar helpen wij vrouwen elkaar niet mee. Wij zouden dan ook graag zien dat je met behulp van dit artikel vooral gaat genieten van het hele voortraject en vertrouwen blijft houden.

Zwanger worden kost gemiddeld een jaar. Gemiddeld (!), dus geef de natuur en jezelf de tijd. Je hoeft geen wiskundeleraar te zijn om te begrijpen dat dit gemiddelde tot stand is gekomen omdat sommigen pas na twee jaar zwanger zijn en anderen juist weer binnen een maand. Allebei heel normaal, en alles wat daartussenin ligt ook.

Wacht niet te lang, dan kun je lang wachten

Reageer op artikel:
Als zwanger worden niet zo makkelijk gaat: tips & tricks
Sluiten