Redactie
Redactie Baby 30 jul 2020

Tips om je kindje lekker te laten slapen met dit warme weer

Hebben jullie kinderen ook moeite om in slaap te komen met deze hitte en slapen ze daardoor veel later dan dat ze gewend zijn? Dit weer helpt namelijk in principe niet echt mee aan een goed slaapje; veel te warm. Om je kindje toch lekker in slaap te laten vallen of om hem van een lekker slaapje te laten genieten, hebben we wat tips voor je.

 

Ramen dicht

Laat overdag het raam in zijn kamertje dicht. Het klinkt misschien onlogisch, maar als het buiten warmer is dan binnen, dan houd je met de ramen dicht de kamer koel.

Gordijnen dicht

Zorg dat zijn kamertje niet te warm wordt door de zon. Houd overdag de gordijnen dicht, zo blijft het kamertje een stuk koeler.

Laat hem genoeg drinken

Zorg dat je kindje genoeg drinkt, met deze hitte zweten kindjes meer en loop het risico dat ze wakker worden van de dorst (en daarna niet meer in slaap komen). Het klinkt misschien gek, maar lauw water drinken voor het slapen gaan, is goed tegen de dorst. Wil je kindje niks drinken, dan kun je altijd een waterijsje proberen.

Airco

Mocht je een airco hebben, zet deze dan een uur voordat je kindje naar bed gaat aan en zet hem uit als hij daadwerkelijk gaat slapen. Klik hier voor een paar kleine formaatjes die niet te duur zijn (van die grote apparaten zijn echt niet noodzakelijk om een kamer koel te krijgen).

Kinderbadje

Heb je een kinderbadje voor in de tuin? Zet hem dan in een (ver)koel(end) badje voordat hij naar bed gaat (alleen als hij het leuk vindt natuurlijk).

Icepack

Is het echt heel erg warm in zijn kamertje, leg dan een icepack in een doek in zijn bedje voordat hij gaat slapen. Zo koelt zijn matrasje lekker af. Hier kun je kiezen uit een hele verzameling ice packs!

Zomerslaapzakje

Slaapt je kindje in een slaapzak, zorg dan voor een zomerslaapzakje en doe hem lekker in zijn luier in de slaapzak.

Fles water

Leg een fles met water in zijn bed, of bij grotere kinderen een tuitbeker met water naast hun bed.

Maak het donker

Soms kunnen kinderen niet slapen, omdat het zo lang licht blijft. Zijn de gordijnen niet donker genoeg, dan zou je (als tijdelijke oplossing) wat vuilniszakken tegen het raam kunnen plakken, dat maakt het lekker donker!

Tijd beetje verleggen

Verlaat zijn bedtijd een beetje. Zelf ga je met warm weer ook later naar bed.

Laken

Zorg voor een lakentje in plaats van een donzen deken.

Open raam

Later op de avond kun je het raam wel weer open zetten (mits het veilig is en je kindje er niet uit kan klimmen).

 

Overigens: lees hier meer over het geheim van een goed kinderslaapje.

 

Check hier de verschillende 4-seizoenen slaapzakken:

http://www.littleslist.nl/verzorging/top-5-4-seizoenen-slaapzak/

Reageer op artikel:
Tips om je kindje lekker te laten slapen met dit warme weer
Sluiten