Redactie
Redactie Peuter 28 sep 2022

Dit jaar gaan we naar een vakantiepark in eigen land!

Ik ben toe aan een paar dagen vakantiepark

Boy oh Boy, doe mij een paar dagen vakantiepark of lekker naar een camping. Als ik er maar weer even uit mag. De vakantie is pas net voorbij, de kinderen net weer terug naar school, ikzelf weer volop aan het werk en ik verlang nu alweer naar vakantie.

Vluchtdrama

Zeker als ik op deze regenachtige dag terugdenk aan die heerlijke week in een vakantiepark in Italië, waar we met onze 19 man tellende familie hebben vertoefd. Super fijn! Maar wel met een wat lastige start en een nog wat rottigere terugkomst. Heen vlogen we vanaf Schiphol. ‘Ja, dan vraag je erom’, hoor ik je denken. En inderdaad: na 4 uur in de rij te hebben gestaan, mochten we eindelijk door de security check. Vervolgens bleek dat onze vlucht 2 uur was vertraagd. Toen we eindelijk naar het vliegtuig gebracht werden met de bus, bleek het vliegtuig een technisch mankement te hebben. Voilà, kregen we er zo weer een uur vertraging bij. Enfin, 12 uur later waren we eindelijk op de plaats van bestemming… hadden we net zo goed kunnen rijden.

Koffers kwijt

Als klap op de vuurpijl de terugvlucht. Die ging goed, alleen bleek eenmaal op Schiphol dat onze koffers wat langer vakantie zouden houden. Die waren namelijk in Italië blijven steken. Een week later, eind goed al goed, koffers weer op het thuishonk, iedereen blij. Maar ik kan je verzekeren dat het wel wat stress heeft opgeleverd. Zoveel vertraging met 3 jonge kinderen en koffers met kleding en lievelingsknuffel een week moeten missen, is verre van een feestje.

We blijven in eigen land

Dat heeft ons aan het denken gezet. Voorlopig maar even geen vakantie meer waar vliegtuigen voor ingezet moeten worden. Waarom blijven we niet gewoon lekker in Nederland? Waarom gaan we niet naar het mooie noorden of het prachtige zuiden? Vakantiepark limburg, in een mooie, geheuvelde omgeving. Waarom niet? Dichtbij huis, het drielandenpunt in de nabije omgeving, leuke dorpen en steden in de buurt. Of een leuk vakantiepark wat alles in één heeft, zodat je helemaal niet van je locatie weg hoeft? Met de heen- en terugreis van afgelopen vakantie in mijn achterhoofd, klinkt dit als muziek in mijn oren. Bij jou ook? Wij hebben al geboekt: vakantiepark De Leistert it is!

Vakantiepark here we come!

Een authentieke boerderij hebben we geboekt, maar wel eentje die van alle moderne gemakken is voorzien. De kinderen kunnen er in het subtropisch zwembad poedelen. Er zijn speeltuinen, zowel binnen als buiten, dus gegarandeerd pret voor die koters van ons. Misschien ontdekken we er wel dat ze heel creatief zijn als ze kunststukjes maken in Het Klushuis? En die oudste van ons, die wat avontuurlijker van aard is, die moeten we vast de hele tijd uit Aventuria plukken. Alles best, we zullen ons allemaal optimaal vermaken, daar twijfel ik niet aan. En o ja, er is een supermarkt waar je al je boodschappen kunt doen, maar hoewel ik vermoed dat ik mezelf een lol ga doen en kies voor gemak, en dus de verschillende restaurants aldaar waar ik uit kan kiezen… Dat is toch pas echt vakantie ten top? Geen wachtrijen, geen kofferstress… alleen maar genieten. Ik verheug me nu al. Ontmoet ik je gezellig daar?

Reageer op artikel:
Dit jaar gaan we naar een vakantiepark in eigen land!
Sluiten