Redactie
Redactie Blog 3 jun 2019

De sleutel tot het succes van een goed slaapje

‘Mamaaaa, ikke is wakkerrr’

In de winter hebben we de ‘mazzel’ dat het vroeg donker is en dat het pas later in de ochtend licht wordt. Dan blijft een kinderslaapkamer eigenlijk altijd wel goed donker en zal je kindje niet bij het krieken van de dag de ogen openen en ‘mamaaaaaaaa ikke is wakkerrrrrrrr!’ roepen. Ondanks dat heeft je kindje in de winter hoe dan ook baat bij goede gordijnen. Al is het om de kou en tocht tegen te houden.

 

Zomer

Maar nu de zomer nadert en de zon telkens vroeger opkomt, zijn goede gordijnen des te belangrijker. Daarom is ons advies dan ook: zorg voor goede zonwerende gordijnen of een verduisteringsgordijn. Echt waar. Het klinkt simpel, maar oh wat zal je ons dankbaar zijn als je dankzij goede dikke gordijnen niet meer bij de eerste zonnestraal – met een beetje pech al zo rond een uur of 5:30 uur – je bed moet verlaten omdat je kind de dag wil beginnen. Want het is nou eenmaal zo dat als die kleine monsters een lichtstraal zien, geen haar meer op dat kleine bolletje erover nadenkt zich nog een keertje om te draaien. Nee, de kans is 99,99% dat jij dan inno time beneden je kleintje zit te vermaken, terwijl jouw ogen nog op slaapstand hangen. En dat wil je liever niet, toch?

 

Het nut van een goed gordijn

Wat ons terugbrengt bij het nut van een goed slaapkamergordijn en dan graag eentje die niet te duur is. Eentje die goed aansluit, wellicht op maat gemaakt. Een gordijn dat licht verduisterend is. Eentje die lekker dik is en zo niet alleen het licht maar ook eventuele kou of tocht tegen kan houden. En natuurlijk wil je een beetje een knap modelletje, denk bijvoorbeeld ook eens aan een mooie jaloezie.

 

Veiligheid boven alles

Maar vergeet ook niet dat een slaapkamertje veilig moet zijn voor een kind. Dus zet nooit een bedje direct onder een raam met een gordijn. A) Daar liggen ze vaak op de tocht en B) dan kan je kindje letterlijk in het gordijn gaan hangen als ze een nachtelijk-feestje-voor-één bouwt. Wat natuurlijk gevaarlijk is omdat ze zo in het gordijn of in het touw van bijvoorbeeld het rolgordijn verstrikt kan raken. Als het even kan dus liever geen bedje direct onder een raam of gordijn.

 

De sleutel tot succes

Lieve ouders, onderschat niet hoe belangrijk een goed slaapje is voor een kind (en ook jij als ouder hebt er op meerdere vlakken baat bij, ook niet iets om zomaar te negeren). En dat de juiste raambekleding daarin een cruciale rol speelt, is iets wat vaak onderschat wordt. Daarom deze tip van onze kant: de juiste raambekleding is de sleutel tot het succes van een goed slaapje.

Slaap lekker allemaal!

 

Zo leer je je kind ‘uitslapen’

Tips om je kindje lekker te laten (in)slapen met dit warme weer

Reageer op artikel:
De sleutel tot het succes van een goed slaapje
Sluiten