Hoe ver gaan jullie om je baby te laten doorslapen?

Over baby’s en doorslapen is nogal veel te doen in ons land. De ene ouder geeft zijn kind alle ruimte en voedt hem net zolang totdat hij daar zelf ’s nachts niet meer om vraagt.

 

Lees er alles over in dit boek!

 

‘Natuurlijk ben ik wel eens moe! Maar wij wilden kinderen…’

Monique: ‘Jelke (14 maanden) wordt nog steeds iedere nacht een keer wakker. Ik neem haar dan lekker bij me en dan drinkt ze zichzelf weer in slaap. Ik heb ’t gevoel dat ze hier gelukkig van wordt. En dat ze zich beschermd voelt. Ik blijf genieten van deze momenten, want over een paar jaar kan het niet meer. Natuurlijk ben ik wel eens moe! Maar wij wilden kinderen, daar heeft Jelke niet voor gekozen. En daarbij: als ik ’s nachts zin heb in een glas water, dan wordt dat toch ook niet verboden?’

 

Deze vrouw, een moeder die haar kind niet op de klok voedt en het gaat zoals het gaat. Mocht ze zwanger raken van een tweede, dan zal ze dit op dezelfde manier aanpakken, want ze voelt zich hier prettig bij. Op de vraag of haar partner hier net zo in staat als zij heeft ze eigenlijk geen antwoord, want daar hebben ze het nooit over gehad.

Voeden op de klok

Moeder Erica staat er heel anders in, zij is van de schema’s en het voeden op de klok. Haar dochter Roos sliep dan ook door toen ze zes weken oud was.

Erica: ‘Roos (16 maanden) was een vrij makkelijk baby’tje, maar wel zolang ze in haar ritme zat. Nam ik haar mee naar vrienden of ging ze op een later tijdstip naar bedje dan normaal, dan was ze helemaal van de kaart. Een vriendin van mij adviseerde mij een voeding- en slaapschema en dat werkte perfect voor Roos. We zijn in de avonden en nachten best streng voor onszelf en voor haar geweest. Soms ging de wekker, terwijl ik al doodmoe was, omdat dit volgens het schema moest. Of het nu aan Roos lag of aan het schema, ze sliep na zes weken de hele nacht door. Echt een feestje voor mijn vriend en voor mij. Nu konden we weer een beetje bijkomen en de dagen met Roos en werk weer stukken beter aan. Ik zou het bij een volgende baby precies zo aanpakken’

Doe wat goed voelt

Onze mening is dat ouders moeten doen waar ze zich goed bij voelen en wat bij hen past. Zorg er in ieder geval wel voor dat het baby’tje niks te kort komt en genoeg liefde krijgt. Een baby hoeft niet al te snel door te slapen, sommige baby’tjes kunnen dat gewoon nog niet. Heb je interesse in een voeding- en slaapschema voor jullie kindje, kijk dan in Buskruit met Muisjes

Reageer op artikel:
Hoe ver gaan jullie om je baby te laten doorslapen?
Sluiten