Succesvolle vrouwen maken jongens!

Het is genoeg geweest met al die veel te mooie dochter-berichten van de afgelopen week: de gelukkigste gezinssamenstelling zou een gezin met 2 dochters zijn, aantrekkelijke ouders maken dochters… bladiebladiebla…

Hoogste tijd voor een positief bericht over zonen

Hoogste tijd voor een positief bericht over ouders van alleen zonen (zeg ik als niet geheel objectieve moeder van – inderdaad – alleen maar zonen).

Toegegeven, de onderzoeken met positieve resultaten liggen niet voor het oprapen. Niet dat het ertoe doet; eigen ervaring zegt zoveel meer 😉 Maar ik heb er een gevonden. En wat voor een. Een onderzoek van twee professoren van Columbia University (New York). Gehouden onder maar liefst 50 miljoen mensen. Waarbij de grootste en meest gedetailleerde set data ooit is gebruikt. Da’s niet niks. Moet kloppen dus.

Succesvolle moeders

In een notendop zegt dit onderzoek: moeders die succesvol zijn maken jongens. Met succesvol wordt bedoeld:

  • ze hebben gezonde financiële omstandigheden,
  • zijn goed opgeleid, getrouwd,
  • van jonge leeftijd,
  • wonen in een goede leefomgeving
  • en beschikken over een goede gezondheid.

Getrouwd zijn blijkt zelfs een niet te onderschatten invloed te hebben op het krijgen van zoons: niet alleen bevallen vrouwen die getrouwd zijn vaker van een zoon, een zoon van een getrouwde moeder heeft ook nog eens minder kans op lichamelijk risico. (Mocht je partner graag een zoon willen maar niet al te graag in het huwelijksbootje willen stappen en jij wel, dan zou je dit argument er nog eens bij kunnen pakken).

Verklaring

Voor degenen die ook nog willen weten wat de verklaring hiervoor is: vrouwen zijn sterker dan mannen (dit op zich is al een leuk gegeven), dus volgens de evolutietheorie zouden vrouwen in slechtere omstandigheden dochters maken om zo de familie langer in stand te houden, aangezien mannen op jongere leeftijd overlijden. Vrouwen zouden in ieder geval lang genoeg in leven blijven om zelf kinderen te maken en zo blijft dan toch de familie in stand.

Survival of the fittest

Vrouwen die ‘succesvol’ zijn zouden wèl jongens maken om zo hun sterke genen door te geven en de familielijn door te zetten. Omdat deze jongens dan óók sterk zijn (met dank dus aan mama) bevestigen zij het principe van “survival of the fittest” en zo kunnen zij als man ook de familie in stand houden.

 

Lees ook:

Aantrekkelijke mensen maken dochters

Dochters kosten meer geld dan zoons

 

 

Bron: http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/3302799/Rich-mothers-have-more-sons.html

Reageer op artikel:
Succesvolle vrouwen maken jongens!
Sluiten