Onderzoek wijst uit: lengte van de piemel van invloed op de vruchtbaarheid

Size really does matter! Tenminste, als we de resultaten van een studie gehouden aan de Universiteit van Utah moeten geloven dan hè.

Mannen met kortere piemels zijn meestal minder vruchtbaar dan mannen met langere piemels, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

De studie onderzocht 815 mannen die naar een kliniek voor seksuele gezondheid gingen gedurende een periode van drie jaar. Volgens de verzamelde gegevens hadden mannen die minder vruchtbaar waren een gemiddelde lengte van 10,16 cm in vergelijking met vruchtbare mannen met 12,7 cm.

 

Deze bevindingen werden gepresenteerd op ‘s werelds grootste vruchtbaarheidsconferentie in Denver, Colorado, USA. De leider van het onderzoek, Dr. Austen Slade van de Universiteit van Utah, Salt Lake City, zegt hierover: ‘Het mag geen opvallend verschil zijn, maar er was een duidelijke statistische significantie. Kortere piemels kunnen wijzen op een probleem met de vruchtbaarheid, maar – zo voegt Dr. Slade eraan toe – het is niet iets om je als man zorgen over te maken.

 

Nou, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, denken wij. En Professor Sheena Lewis van Queen’s University in Belfast is dezelfde mening toegedaan: ‘Als er één ding is dat mannen bang maakt, is dat de grootte ertoe doet. Om nu te zeggen dat ze een kleinere kans hebben om vader te worden, is geen goede boodschap.’

 

Voor eenieders gemoedstoestand: laat de liniaal maar gewoon in de etui zitten, het meetlint in de gereedschapskist.

Wat je wel zou kunnen doen: ons boek D’r Op of D’r Onder erbij pakken. Daarin staat precies omschreven wat er allemaal bij zwanger worden komt kijken en wellicht zelfs hoe – met alle feiten op een rijtje – je de kans op een zwangerschap kunt vergroten (volledig gecheckt door een fertiliteitsarts en gynaecoloog).

 

Man doet zwangerschapstest en blijkt zwanger (maar de grap krijgt een naar staartje)

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: lengte van de piemel van invloed op de vruchtbaarheid
Sluiten