Ze had mij nooit die verantwoordelijkheid mogen geven

Ze had mij nooit die verantwoordelijkheid mogen geven

 

Inmiddels ben ik 38 jaar en is het zo ongeveer  30 jaar geleden. Ik was met mijn ouders mee naar een borreltje van vrienden. Het was lekker weer en we stonden op straat. Er waren veel mensen en ook best wel veel kinderen. Ik verveelde me een beetje en toen vroeg een meisje of ik mee naar het parkje ging. Het leek mij leuk en van mijn moeder mocht het. Er was ook een klein meisje die mee wilde, ze was net drie geworden. Haar moeder vroeg ons of ze mee mocht. Dat vonden we natuurlijk erg leuk, oppassen op een klein, schattig meisje.

 

De top 5 van ongelukken met kinderen

Totdat er een puppy aan kwam, niet normaal schattig, ik zie dat beestje nog helemaal voor me. Het hondje sprong op ons en we knuffelden en knuffelden. Toen de meneer weer door moest met zijn hondje keken we om ons heen waar Rosalie, het kindje van 3 was. Maar we zagen haar nergens. We bleven maar roepen, maar we zagen haar niet. Omdat ik 7 was en dat andere meisje net 8 durfden we ook niet uit elkaar te gaan. We zijn snel naar onze ouders gelopen en riepen dat Rosalie kwijt was. Iedereen kwam in actie, want er was in het park ook water en Rosalie kon niet zwemmen. Ik weet nog dat de vader van Rosalie me een waanzinnige uitbrander gaf en iets zei over ‘mijn schuld en dood’. Ik kon alleen maar huilen. Iedereen was in rep en roer en Rosalie was nergens te vinden. De politie werd gebeld en iedereen vreesde voor verdrinking.

Inmiddels zocht de halve buurt ook mee en daar hebben we geluk mee gehad. Want Rosalie was niet meer in het park. Ze was van plan naar huis te lopen (wat heel erg ver is en onhaalbaar voor zo’n klein meisje). Een mevrouw zag het kindje lopen en voelde dat dit niet klopte. De vrouw heeft het meisje getroost en geprobeerd te begrijpen wat ze wilde zeggen.

Haar man kwam thuis en legde meteen de link tussen het meisje en de commotie rondom het park en is er direct heen gereden met Rosalie. Het fijnste moment uit mijn leven en natuurlijk dat van haar ouders.

Ik heb er in het begin niet over kunnen praten, maar nu ik zelf kinderen heb weet ik dat ik nooit de verantwoordelijkheid over een kind bij een kind zou neerleggen en ik wil dat graag als waarschuwing aan alle ouders mee geven. Een kind onder de 14 is nog snel afgeleid en ziet geen gevaren. Dus of zelf of je kind letten of zorgen dat de omgeving helemaal veilig is.

 

Verdrinking en secundaire verdrinking

Reageer op artikel:
Ze had mij nooit die verantwoordelijkheid mogen geven
Sluiten