Redactie
Redactie Blog 7 jun 2018

Man doet zwangerschapstest en blijkt zwanger (maar de grap krijgt een naar staartje)

Man doet zwangerschapstest en blijkt zwanger (maar de grap krijgt een naar staartje)

 

Het zal je maar gebeuren… Je ziet als man een zwangerschapstest van je vriendin in het badkamerkastje liggen, je doet voor de gein de test en dan blijk je nog zwanger ook.

 

Het gebeurde een man uit Amerika. Nadat hij zijn ogen eindelijk geloofde, moest hij even slikken en toen hij vervolgens eindelijk van de schrik was bekomen, werd het dé grap binnen zijn vriendenkring.

Eén van de vrienden vond het zo geestig dat het hem een perfect script voor een stripverhaaltje leek en hij maakte er zogezegd een mini-strip van. Dit stripverhaaltje plaatste hij op de website Reddit. En toen ging het balletje rollen…

Bron strip: Imgur

 

Wat in eerste instantie heel grappig leek, bleek helemaal niet zo grappig te zijn. Naar aanleiding van de post op Reddit kwamen er namelijk honderden reacties binnen, onder andere van allemaal bezorgde mensen. Want wat blijkt: mannen met (weliswaar een specifieke vorm van) teelbalkanker maken hetzelfde hormoon aan (het hCG-hormoon) als zwangere vrouwen. En dat hCG-hormoon is dus precies wat een zwangerschapstest peilt.

 

De striptekenaar waarschuwde meteen zijn ‘zwangere’ vriend, die direct een afspraak maakte bij de huisarts. De man had inderdaad teelbalkanker. Weliswaar – en gelukkig maar – een hele kleine tumor en in een heel vroeg stadium, maar toch. De man is zijn vriend en de snelle respons van de Reddit-viewers eeuwig dankbaar.

Wat een grapje wel niet allemaal kan blootleggen!

 

Mannen, niet dat we jullie massaal aan de zwangerschapstest willen brengen – er zijn makkelijkere en goedkopere manieren – maar evengoed is het doktersadvies: check iedere maand of er geen (al dan niet pijnlijke) knobbeltjes te voelen zijn bij je ballen. Zelfcontrole kan hét verschil maken.

 

Overigens geldt dat ook voor jullie hè vrouwen! Iedere maand even terwijl je op bed ligt of onder de douche staat je borsten checken of er geen rare knobbeltjes of bobbeltjes te voelen zijn. Better safe than sorry!

 

Ander nieuws:
Denk je vader van 9 kinderen te zijn, blijk je al die tijd onvruchtbaar.

Echte liefde is: draagmoeder zijn voor je zusje

 

 

Reageer op artikel:
Man doet zwangerschapstest en blijkt zwanger (maar de grap krijgt een naar staartje)
Sluiten