Gemiddeld 30 keer per nacht mijn bed uit

Gemiddeld 30 keer per nacht mijn bed uit

Zielsveel houd ik van ze, dat staat hier natuurlijk buiten, maar ik ben volledig gesloopt.

Met een dochter van bijna drie jaar en een zoontje van 8 maanden staat mijn leven volledig op zijn kop. Geen nacht slapen we aan één stuk door, of liever nog gezegd: aan één uur door en dit al maanden lang. We hebben eigenlijk alles al geprobeerd, maar eerlijk gezegd hebben we ’s nachts geen puf meer om streng te zijn, dus huppakee : dan toch maar weer een fles erin.

Hoe ver gaan jullie om je baby te laten doorslapen?

Maar was het alleen maar die fles, dan was het prima. Bij zoonlief valt ongeveer ieder kwartier de speen uit zijn mond en die mogen wij er weer indoen. Of dochterlief wordt wakker van zijn gehuil en moet ook getroost worden of dochterlief heeft in bed geplast, een enge droom, wil mij mama liggen of ze wil haar broertje troosten. Allemaal prima, maar niet op dit tijdstip.
Ik kijk naar de klok en reken uit hoe lang we nog kunnen slapen. Hoe vaker ik kijk, hoeveel minder positief ik uitkom. Mijn man woelt en draait in zijn slaap, ook hij kan er niet van slapen. Onderling krijgen we woorden. Hij vraagt mij waarom de baby huilt en ik antwoord geïrriteerd dat ik ook geen helderziende ben.
We krijgen hier – uit pure moeheid – woorden over en nu komen we helemaal niet in slaap. Het is inmiddels 05:00 uur. En over anderhalf uur gaat de wekker, ik denk dat ik bij elkaar misschien 4 uur heb geslapen.
Moeders, alsjeblieft….. Gaat dit ooit weer over???????

MOEDERS, LAAT ELKAAR IN WAARDE

Reageer op artikel:
Gemiddeld 30 keer per nacht mijn bed uit
Sluiten