Redactie
Redactie Baby 24 mei 2019

Kindje overleeft veganistisch dieet i.c.m. moedermelk maar net, ouders de cel in

Een kindje van 1,5 jaar oud uit Zweden heeft het veganistische dieet in combinatie met moedermelk dat haar ouders geschikt vonden voor haar maar net overleefd.

 

Ondervoed

De zaak kwam aan het licht toen het kindje in verontrustende toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. De arts die het kindje onder zijn hoede nam, zegt dat hij nog nooit eerder zo’n ondervoed kindje heeft gezien. Dat ze niet is gestorven als gevolg van ondervoeding mag een wonder genoemd worden. Het is aan de behandelend artsen te danken dat het meisje nog in leven is.

 

Ideologische overtuiging

De ouders van het meisje wilden het meisje geen kwaad doen, maar handelden uit ideologische overtuiging. Zoals zij zelf verklaarden aan de politie: “Het universum zorgt voor ons”. En met die overtuiging werd het kindje na haar geboorte nooit gewogen of gemeten, nooit door een arts onderzocht en vaccinaties waren uit den boze.

Het is heel gebruikelijk om bij een veganistisch dieet voedingssupplementen te nemen om eventuele tekorten aan vitamines en mineralen aan te vullen, maar ook die kreeg het kleine meisje niet. “Ze krijgt zon, gelach en knuffels”, zoals de ouders zelf zeggen. Bovendien is de moeder van het meisje ervan overtuigd dat een toegewijde training fysiek en mentaal sterk maakt en dat zo’n training het zelfs mogelijk maakt uiteindelijk zonder enige voeding of water in leven te kunnen blijven.

 

Het vonnis

De ouders werd ten laste gelegd dat ze het meisje ernstig lichamelijk letsel hebben toegebracht. Juist het feit dat de ouders uit ideologische overtuiging handelden, maakt het voor de rechter uit Götenborg duidelijk dat ze met opzet gehandeld hebben. “Ze hebben hun dochter in een levensbedreigende situatie geplaatst”. Reden genoeg om ze 3 maanden celstraf te geven.

 

Bron: Telegraaf

Meer opvallend nieuws:

Baby overleden door superfoods

Baby geboren met tweelingzusje in haar buik

Nieuw-Zeelandse baart reuze baby (via de natuurlijk weg!)

Zit je lekker te eten bij McDonalds, zie je je kind aan gebruikt condoom sabbelen

Reageer op artikel:
Kindje overleeft veganistisch dieet i.c.m. moedermelk maar net, ouders de cel in
Sluiten