Gedronken en gerookt: baby weigert flesje

Gedronken en gerookt: baby weigert flesje

Die avond dat ik voor het eerst had gedronken en gerookt na de bevallen weigerde mijn baby het flesje met afgekolfde melk. Het was zo ontzettend stom dat ik niet eerder had geprobeerd haar melk uit een flesje te geven, maar pas op het moment dat het niet anders kon.

Ik snapte er helemaal niks van

Bij ons eerste kind ging het zonder moeite: ik kolfde en hij dronk gewoon uit het flesje. En gaf ik hem de borst, dan dronk hij braaf uit de borst. Achteraf gezien gewoon een jongen, die doen namelijk meestal gewoon wat ze worden opgedragen. Maar goed, ik had nu met mijn dochter te maken, niet zomaar eentje, namelijk eentje met een nogal sterk karaktertje en dat was tóen al te merken. Het was zo, we gingen met drie families een weekje skiën. We hadden allemaal hele kleine kinderen en het overdag eigenlijk keihard werken. Er viel geen gesprek te voeren, dus dat hadden we maar opgegeven. We besloten een avondje alle kids vroeg op bed te leggen en dat wij als ouders lekker gingen eten (en drinken).

Wijn en sigaretten

Jeetje, wat had ik me verheugd op een avondje met volwassenen. Ik kolfde en kolfde en kon die avond er tegenaan. Dat was bij mijn zoontje altijd goed gegaan, dus ik dacht niet eens na dat dat anders kon gaan. Ik gaf haar de borst en daarna ging ik wijntjes drinken. Dan zou ik de volgende voedingen mijn gekolfde melk geven. Vier uur later was het zo ver, ik ging haar het flesje geven, maar madame weigerde. Ze weigerde niet zomaar, maar hield dit zeker een uur vol. Ik was in alle staten: had gedronken en gerookt, ze kon echt geen melk uit de borst krijgen.

Mijn man nam een slok uit de borst

Ik was radeloos. De baby krijste het uit en ik baalde van mijn domme actie. Ik had drie verschillende flesjes, maar geen van deze flesje accepteerde ze. Totdat mijn man een idee had. Hij zei (tegen zijn zin in, maar als een baby non stop krijst doe je alles) een slokje te willen nemen uit mijn borst om zo te kijken wat er zo anders was. Zo gezegd, zo gedaan. Hij merkte direct op dat er veel meer melk uit mijn tepel kwam dan uit dat kleine gaatje van de fles. We maakten er meer gaatjes in en ja hoor, toen was de baby blij.

Ik zal het  nooit meer vergeten en mijn tip aan jullie is ook: oefen eerst met een flesje voordat je niet meer terug kan!

Vrouw die niet mocht kolven krijgt 1,5 miljoen

 

‘Als ik hem 1 fles had gegeven, zou hij nog in leven zijn’

Reageer op artikel:
Gedronken en gerookt: baby weigert flesje
Sluiten