Redactie
Redactie Geen categorie 19 jan 2021

Zo leer je je kind ‘uitslapen’

Uitslapen. Misschien wel dat wat we het meeste missen aan het pre-kindertijdperk. We kennen die momenten allemaal wel: je hoort wat, je krijgt je ogen bijna niet open, je kijkt op je horloge en je ziet dat het veeeeeeel te vroeg is om op te staan. Helaas denkt jouw dreumes, peuter of kleuter daar heel anders over. Voor hem of haar is de ochtend begonnen en dat zal hij je laten merken ook.

 

Maar hoe leer je je kind nou wanneer hij uit zijn bed mag komen?

Want klokkijken kunnen ze nog niet…

Bij alle vier mijn kinderen was dit een groot succes, een leuke slaaptrainer. Kinderen zien het als speelgoed en een spelletje, maar het werkt echt heel erg goed. Je hebt de slaaptrainers in alle soorten en maten, maar het komt er op neer dat je als ouder een tijdstip instelt waarop je kindje zijn of haar bedje uit mag (of kamer, dat mag je zelf bepalen). Bij de ene slaaptrainer gaan dan de oogjes van het konijntje open en bij de andere slaaptrainer gaat er een lampje branden.

 

Hier de leukste slaaptrainers op een rij:

Zazu slaaptrainer

Zazu. De schattige bluetooth slaaptrainer Pinguïn Pam van Zazu Pam is niet alleen super leuk voor je kindje, hij is ook erg handig voor de nachtrust van mama en papa. Met zijn 3 functies is hij een absolute musthave. Eerst en vooral kan de lieve pinguïn gebruikt worden als nachtlampje. Je kleintje kan zelf de kleur van het nachtlampje kiezen: blauw roze wit of rood. De slaaptrainer functie zorgt ervoor dat je kindje weet wanneer het tijd is om op te staan. Heeft PAM de pinguïn een oranje kleur dan is het nog iets te vroeg om uit bed te komen (max. 30 minuutjes). Licht het diertje groen op dan is het tijd om op te staan. Als derde is PAM een leuke bluetooth speaker. Koppel de pinguïn aan je telefoon of tablet en laat je kindje genieten van leuke vertelverhaaltjes vrolijke liedjes of lieve slaap deuntjes.

Bobbie slaaptrainer met tikkend geluid

Kleine kinderen hebben op jonge leeftijd nog geen benul van hoe laat het eigenlijk is zoals volwassenen wel een biologische klok hebben. Ze beginnen zodra ze de oogjes openen en wanneer ze naar bed gaan stopt hun dag. Op een kinderlijk eenvoudige manier laat slaaptrainer Bobbie zien wanneer de kinderen op kunnen staan. Hoe werkt Slaaptrainer Bobbie? Wanneer je kleine naar zijn bed gaat zal Bobbie zijn ogen sluiten, oftewel Bedtijd! Als je kleintje de volgende dag zijn oogjes doet openen terwijl het nog geen tijd is om op te staan, zijn de ogen van Bobbie nog gesloten. Hij mag dus nog niet zijn ouders wakker schudden! Wanneer de Bobbie zijn ogen opent (op een door de ouders ingesteld moment ), is het tijd om op te staan. Dit kan met of zonder geluid gebeuren, zodat je kleintje, als het nog lekker slaapt, niet per sé wakker gemaakt hoeft te worden. Zo kan de slaaptrainer dus ook gebruikt worden als wekker.

MyBuddy

MyBuddy is een prettig leeslampje om verhaaltjes voor het slapengaan bij voor te lezen. Het diffuse, warm witte licht van myBuddy is aangenaam en zorgt voor een optimale lichtsterkte om bij voor te lezen. Na het verhaaltje geeft de zachte gloed van het nachtlampje aan wanneer het tijd is voor je kind om te gaan slapen. De zachte gloed stelt je kind ook gerust als hij ‘s nachts wakker wordt. Bij jonge kinderen kun je het nachtlampje ook als oriëntatieverlichting gebruiken. Of om een gezellige en geruststellende sfeer te creeren bij het voeden of troosten. Jonge kinderen weten vaak niet wanneer ze uit bed mogen komen. De zon op de buik van myBuddy vertelt hen wanneer de dag kan beginnen. Dankzij de eenvoudige symbolen van zon en maan leert je kind op een speelse manier het verschil tussen dag en nacht. Wanneer de zon op myBuddy’s buik schijnt, is het tijd om te spelen.

Nijntje slaaptrainer

De Nijntje Slaaptrainer is de oplossing voor kinderen die te vroeg wakker worden en dan aan je slaapkamerdeur staan. Een innovatief product dat kinderen spelenderwijs leert om niet voortijdig uit bed te komen. In klassieke kleuren.Bij het slapen gaan vertel je aan je kindje dat Nijntje ook gaat slapen. Hou de balk op de rand van het bed ingedrukt gedurende 5 seconden totdat de ogen van Nijntje sluiten. Zeg dan: Pas als Nijntje haar oogjes opent, mag je uit bed. Mocht je kindje voortijds wakker worden dan ziet het dat Nijntje haar oogjes nog dicht heeft en weet dat het dan nog niet uit bed mag. Op het door jou ingestelde tijdstip (dit kan dus ook, bijvoorbeeld tijdens het weekend, een later/ander tijdstip zijn) openen de oogjes van Nijntje zich en op dat moment begint ook het muziekje Nijntje lief klein koNijntje te spelen.

 

 

Reageer op artikel:
Zo leer je je kind ‘uitslapen’
Sluiten