Al maanden bloedverlies sinds m’n spiraal

Een vraag van een moeder die sinds haar spiraal al maanden bloedverlies heeft

Hallo dames van Buskruit met en alle andere lezers,

Deze vraag is misschien niet helemaal bedoeld voor deze site, maar omdat de meeste bezoekers van jullie vrouw zijn, durf ik het aan.

Voordat ik kinderen kreeg was ik gewoon iedere maand netjes rond dezelfde tijd ongesteld. Ik had eigenlijk nergens last van en ik redde het makkelijk met 1 pakje tampons per maand.

Bron afbeelding

Dat veranderde na de bevalling

Na mijn eerste bevalling waren de menstruaties wel wat heftiger dan voordat ik kinderen had gekregen, maar ik dacht dat dat wel goed zou komen. Al snel was ik weer zwanger van nummer twee. Na deze bevalling waren mijn menstruaties een regelrechte ramp. Het duurde minstens een week en met 1 pakje tampons per maand ging ik het never nooit redden. Het leek bijna op 1 pakje tampons per dag en om over de nachten maar te zwijgen. Met een enorm maandverband in mijn oma-onderbroek kwam ik nog net de nacht door, maar pfff ik werd er gek van.

Spiraal

Uiteindelijk ben ik hiermee naar de huisarts gegaan, die mij een mirena spiraal aanraadde. Die spiraal geeft wel hormonen af, maar alleen plaatselijk. Hierdoor zouden mijn klachten minder worden of zelfs helemaal weg moeten gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Ook lekker dat ik meteen beschermd was tegen zwanger worden. Het deed geen pijn en eigenlijk leek het me de ideale oplossing. Tot nu… Ik heb inmiddels 7 maanden deze spiraal en al 7 maanden IEDERE dag bloedverlies. Niet heel erg veel, maar vooral onvoorspelbaar en in zoverre dat ik altijd voor de zekerheid een tampon in wil. Ik heb de huisars hier al twee keer over gebeld, maar zij vindt dat ik met doorzetten. Wat vinden jullie? Hebben jullie hier ervaring mee? Ik hoop het… ben bijna in staat dat ding er zelf uit te trekken 😉

Lees ook:

Ongepast ongepast

seks na bevalling

 

 

 

Reageer op artikel:
Al maanden bloedverlies sinds m’n spiraal
Sluiten