Niet leuk, maar wel nodig: een overlijdensrisicoverzekering

Niet leuk, maar wel nodig

Kinderen krijgen is een van de mooiste gebeurtenissen in het leven van ouders. Een klein wondertje op de wereld zetten: jullie wondertje. Vanaf het moment dat je dat kleine smoeltje ziet voel je onvoorwaardelijke liefde voor dit kindje en je weet zeker dat je alles, maar dan ook alles voor ze over hebt de rest van je leven. Een steady leven met een veilige woonplek, voldoende inkomen, lieve mensen om hem of haar heen. Ook is het gevoel van veiligheid heel erg belangrijk. Niemand mag dit kleine gelukje ooit pijn doen of kwetsen en daar zul jij als een leeuw of leeuwin voor waken.

Als het anders loopt dan gepland..

Ik weet ‘t: geen leuk onderwerp, maar we gaan het wel benoemen, want veel mensen denken er niet over na en kunnen dan enorm in de problemen komen. Wat bedoel ik? Natuurlijk gaan we (en jullie zelf) ervan uit samen 100 te worden en jullie kinderen en kleinkinderen te zien opgroeien. Soms loopt het helaas anders. We zijn laatst benaderd door een vrouw die ons een hele bijzondere mail stuurde waarin ze vertelde over haar levensverhaal: ze was dolgelukkig met haar man en hun twee dochters. Hij had een goede baan, zij werkte part-time en was er vooral voor de kinderen. Deden leuke dingen en gingen drie keer per jaar met vakantie. Toen overleed haar man plotseling en werd alles anders…

 

Niet alleen gemis, maar ook…

Niet alleen het enorme gemis en het grote gat in het gezin was ondraaglijk, ook bleek dat hij nooit een overlijdensrisicoverzekering had afgesloten. Nu doe ik voorkomen dat ik dat heel raar vind, maar zelf hadden wij dat ook niet geregeld. Daar sta je natuurlijk niet bij stil als je in de bloei van je leven staat en alles zit mee. Dan verwacht je niet dat zoiets kan gebeuren en je wil al helemaal niet weten wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je geen overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Wat is een overlijdensrisicoverzekering en wat heb je er precies aan? Naar aanleiding van de mail zochten we het uit:

Een overlijdens­risicoverzekering, ook wel ORV genoemd, keert eenmalig een afgesproken bedrag uit aan je nabestaanden als je komt te overlijden tijdens de afgesproken looptijd. Met dat bedrag kun je na het wegvallen inkomen opvangen. Dat bedrag kan je bijvoorbeeld gebruiken om de hypotheek of huur van je huis te betalen. Blijkbaar kan je voor maar een paar euro per maand je eigen toekomst, die van je partner en natuurlijk die van je kinderen veiligstellen.

Wij hebben het voor de zekerheid gedaan. Het geeft een goed gevoel dat in ieder je kinderen – wat er ook gebeurt – er niet helemaal alleen voor komen te staan als een van de ouders, of nog erger allebei de ouders komen te overlijden. Laten we er vanuit gaan dat we inderdaad honderd jaar worden met z’n allen en dan hebben we voor niks betaald…. jammer dan toch? Better safe than sorry zeggen we dan maar!

Enne… de volgende blog wordt weer een vrolijke blog!

 

Lees ook:

Mijn man heeft onze baby bij het aangeven een andere kindernaam gegeven

 

Reageer op artikel:
Niet leuk, maar wel nodig: een overlijdensrisicoverzekering
Sluiten