Baby wel of niet laten besnijden?

We ontvingen een vraag van een moeder die graag anoniem wil blijven of ze haar baby wel of niet zal laten besnijden. Ze wil graag dat we de vraag aan jullie voorleggen. We noemen haar voor het idee Nora.

Geen medische reden of geloofsovertuiging

Lieve/beste vaders en moeders en iedereen die de moeite wil nemen om mijn vraag te lezen.

Mijn partner en ik liggen bijna altijd op een lijn als het gaat om belangrijke beslissingen zoals verhuizen, verbouwen, werk of wat dan ook. En is het minder belangrijk dat laat hij de beslissing aan mij over. Alleen nu is er iets waar we lijnrecht tegenover elkaar staan: mijn broer is als kind besneden omdat hij ergens last van had, een medische reden had het dus. Niet dat we nou de hele dag smaken naakt in bad zaten, maar ik vond een besneden piemel eigenlijk heel normaal. Ik zou nu onze zoon ook heel graag laten besnijden. Ik hoor altijd dat het schoner en hygiënischer is. Mijn partner vindt dit ronduit belachelijk. Waarom zou je in een gezond lichaam gaan snijden, is zijn verklaring. We hebben geen medische reden of doen het vanuit ons geloof, dus nul reden om tot zoiets over te gaan.

Gepest

Mijn partner denkt ook dat hij later misschien problemen zou hebben met het douchen na het voetballen of wat dan ook. Dat andere kinderen hem zouden gaan pesten omdat hij er soort van anders uit zou zijn. Ik vind dat totale onzin. Hoeveel mannen zijn er niet besneden en dan ben je toch echt heel zielig als je iemand daarom zou pesten? Misschien is het wel andersom: worden kinderen die niet besneden zijn juist gepest.

Mijn vraag is: wat doen jullie, het wordt overigens niet vergoed.

Groet,

Nora

Lees ook:

Dit zegt de lengte van de piemel over het geslacht

Hulp bij een ontstoken piemeltje

Reageer op artikel:
Baby wel of niet laten besnijden?
Sluiten