Redactie
Redactie Nieuws 19 jun 2018

Wat zegt de lengte van de wijsvinger van je kind over zijn karakter?

Wat zegt de lengte van de wijsvinger van je kind ten opzichte van zijn ringvinger over zijn karakter?

 

Wist je dat de lengte van de wijsvinger van je kind het karakter van je kind kan analyseren?

Bizar toch?

Wetenschappelijk onderzoek wijst namelijk het volgende uit: kinderen bij wie de wijsvinger korter is dan hun ringvinger zijn minder goed in delen, zijn agressiever én egoïster.

Check de vingerlente van je kind dus maar even, weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt….

 

Waarom dat zo is, wordt verklaard door het gegeven dat mensen bij wie de wijsvinger korter is dan hun ringvinger in de baarmoeder blootgesteld zijn geweest aan grotere hoeveelheden testosteron. Dat is namelijk het hormoon dat de ontwikkeling van de vingerlengte beïnvloedt. Antropologen stellen: hoe meer een kind met het hormoon testosteron in aanraking komt tijdens de zwangerschap, des te mannelijker ze worden. Dit geldt dus niet alleen voor jongetjes, ook voor meisjes. En dit blijft zo naarmate ze ouder worden.

 

Onderzoekers aan de Universiteit van Wenen hebben recent een groep van 6 tot 9 jarigen aan een test onderworpen. Eerst werd per kind de vingerlengte geanalyseerd. Dat werd gedaan door middel van de 2D:4D ratio, waarbij wetenschappers de niveaus van testosteron bepalen waaraan iemand in de baarmoeder is blootgesteld. Ingewikkeld verhaal, maar we nemen dit wetenschappelijk analytische foefje maar even voor waar aan.

Toen het testosterongehalte was gemeten werden de kinderen opgedeeld: in groepjes van 2 – samen met een vriendje of samen met een onbekend kind – of ze werden alleen getest.

De vraag die hun gesteld werd was: als je een mooie sticker mag uitkiezen, kies je er dan alleen een voor jezelf uit, of ook voor je partner/vriendje? Verbluffend was volgens de onderzoekers dat de kinderen die in de baarmoeder aan hoge testosteronwaarden blootgesteld zijn geweest aanzienlijk slechter in delen waren dan de leeftijdsgenootjes die minder zijn blootgesteld aan testosteron. De ‘testosteron-kinderen’ namen veelal een sticker alleen voor zichzelf, of ze nou met een ander kind in een groepje gezet waren of niet. Waarbij de kinderen die niet veel zijn blootgesteld aan testosteron nagenoeg allemaal niet alleen een sticker voor zichzelf maar ook voor hun team-maatje wilden.

 

Geinig weetje toch?

Ik ga zo meteen de vingers van mijn kinderen eens inspecteren als ze thuis zijn….

 

Bron: Daily Mail

 

Meer lezen over het brein van kinderen? Lees dan ook:
Zo krijg je een slimmer kind.

Zo denkt een peuter over zijn of haar ‘bezit’…

Reageer op artikel:
Wat zegt de lengte van de wijsvinger van je kind over zijn karakter?
Sluiten