Wat doe ik mijn kindje in de nacht aan?

Hoe kleed je je kindje in de nacht?

Regelmatig krijgen wij privé vragen van jullie over voedingen, slaapjes, krampjes en ga zo maar door, maar de vraag die ons het meest wordt gesteld is: hoe kleed  ik mijn kindje in de nacht? Natuurlijk is dat afhankelijk van de buitentemperatuur. Onthoud dat een slaapkamer van een baby of klein kindje ongeveer 16 graden hoort te zijn. Dus vriest het buiten, dan hoef je de kamer niet op te stoken tot belachelijke temperaturen. In de zomer kan je er natuurlijk niet zoveel aan doen, soms houd ej de warmte niet tegen in de kamer.

Slaapzak

Om terug te komen op de vraag wat je kind aan te trekken: een slaapzak.

Die zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Zo zijn wij – alleen al om het uiterlijk – helemaal fan van deze slaapzak.

Maar idealer voor zowel in de winter als in de zomer is een vierseizoenenslaapzak. De naam zegt het al: geschikt voor het hele jaar. Dit vierseizoenen slaapzakje is lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter. In de lente gebruik je alleen de buitenzak en in de zomer haal je de mouwen van de slaapzak. In de herfst gebruik je de zachte binnen voering en in de winter doe je daar de buitenzak overheen en de wantjes aan. De extra geborgenheid van de Bag bevordert de diepe slaap. De slaapzak sluit mooi aan op het lijfje en de armpjes. De combinatie van pasvorm en hoge kwaliteit materialen voorkomt dat de kleintjes zich in hun bedje ‘verloren’ en onbehaaglijk voelen. Ze bestaan in heel veel soorten en maten, zoals bijvoorbeeld hieronder.

Natuurlijk is het voor iedereen een persoonlijke keuze, alleen wij vonden dit een veilige en makkelijke keus. Je hoeft nooit te twijfelen of je kindje het koud heeft of juist veel te warm.

Voor meer ideeën:

Top 5 vierseizoenenslaapzak

Doorslaaptips

Reageer op artikel:
Wat doe ik mijn kindje in de nacht aan?
Sluiten