Redactie
Redactie Zwanger 27 jul 2018

Meer bevallingen bij hoge temperaturen

Meer bevallingen bij hoge temperaturen

 

Lieve mensen, we gaan een geboortegolfje tegemoet!

Uit onderzoek (gepubliceerd op de site van Midwifery) is namelijk gebleken dat (extreem) hoge weerstemperaturen de bevalling op gang kunnen brengen. En we denken dat we op dit moment in Nederland toch wel van extreem hoge temperaturen mogen spreken, toch?

 

Het is met name de warmte-stress die de bevalling in gang zet. En hoewel ze niet exact weten welke exacte factoren het verband tussen hitte en bevallen beïnvloeden, denken ze dat het feit dat het lichaam zich moeilijk aan de enorme hitte kan aanpassen (net zoals dat het moeite heeft zich aan grote temperatuurschommelingen aan te passen) de oorzaak kan zijn van het op gang brengen van een bevalling.

 

Vooral vrouwen die 37 of meer weken zwanger zijn zouden wellicht met dank aan de hittegolf eerder hun kindje in de armen kunnen sluiten, maar extreme hitte kan zelfs ook vroeggeboorte op gang brengen (daar spreek je van in geval van geboorte bij een zwangerschap van 37 weken of eerder).

 

Ben je wel klaar met zwanger zijn en kun je niet wachten je kleintje te ‘ontmoeten’ dan hopen we voor je dat jij onder de groep ‘bevallen dankzij de hittegolf’ valt.

Ben jij er nog níet klaar voor en wil je nog even genieten van je zwangerschap dan hebben we wat tips voor je om de warmte zo dragelijk mogelijk te maken.

 

De link tussen mooi weer en zwanger worden

 

 

Reageer op artikel:
Meer bevallingen bij hoge temperaturen
Sluiten