Redactie
Redactie Zwanger 23 apr 2020

Baby’s in buik vaak de hik worden donderstenen…

Baby’s in buik vaak de hik worden donderstenen…

De eerste keer dat je het voelt is het een beetje gek, maar een baby kan in je buik de hik krijgen. Het ene kindje heeft dat continu en het andere kindje doet dat helemaal nooit.

Top 7 wasmiddel voor babykleertjes

De hik ontstaat omdat hij of zij dan een slokje vruchtwater binnen heeft gekregen en als zijn of haar maagje dan te vol zit, dan wordt het middenritje geprikkeld en trekt in een reflex samen. Dit kan kort duren of wel eventje aanhouden, maar is totaal niet schadelijk of erg.

Top 10 inhoud luiertas

Nu lazen wij in een grappig onderzoek uit Australië dat er een verband zou zijn tussen baby’tjes die in de buik vaak de hik zouden hebben en hun karakter. Kindjes die vaak de hik hebben in de buik worden donderstenen. Het verhaal hierachter is dat deze ondeugende kindje in de buik al lekker onrustig zijn en van alles willen en zich daarom vaak in het vruchtwater zouden verslikken.

Tijdens de zwangerschap last van brandend maagzuur? Dan krijgt jouw baby veel haar!

Of het daadwerkelijk zo is, is natuurlijk een raadsel, maar ik weet wel dat mijn grootste dondersteen als enige altijd de hik had in mijn buik. Zou het toeval zijn?

Baby’s en de hik

Wist je dat kindjes die te vroeg geboren zijn vaker de hik hebben, dan collega-baby’s die wel rondom de uitgerekende datum zijn geboren?
Dan komt omdat hun longetjes nog minder ontwikkeld zijn. 

Wat kun je doen aan de hik?

De hik gaat meestal gewoon weer over. Het kan helpen om je kindje rechtop te houden als hij de hik heeft. Hikt je baby vaak? Probeer ervoor te zorgen dat je kind minder lucht binnen krijgt tijdens de voeding. Zo kun je de hik misschien voorkomen.

  • Las korte pauzes in tijdens het drinken en probeer hem te laten boeren.
  • Krijgt je kind flesvoeding? Zorg dan voor een kleiner gaatje in de speen
  • Probeer een andere houding tijdens het voeden. Bijvoorbeeld wat meer rechtop.

 

Reageer op artikel:
Baby’s in buik vaak de hik worden donderstenen…
Sluiten