Marieke
Marieke Blog 10 mei 2018

Echte liefde is: draagmoeder zijn voor je zusje

Echte liefde is: draagmoeder zijn voor je zusje

Stel: je zus heeft een hartkwaal of er is een andere medische reden – welke dan ook – waardoor haar lichaam een zwangerschap niet zou aankunnen. Zou jij draagmoeder worden voor haar?

Ebony Hart uit Engeland is draagmoeder van het kindje van haar zusje Lauren.
Lauren is geboren met een zeldzame hartafwijking en daardoor is haar lichaam te zwak om een kindje te kunnen voldragen.
Dat ze een hartafwijking had, wist ze al van jongs af aan, maar dat deze hartafwijking ook betekent dat ze zelfs niet zwanger mocht worden, omdat haar hart een zwangerschap niet aan zou kunnen, die klap kreeg zij pas vlak voor haar huwelijk te verwerken.

Publieke noodkreet van een kramende vrouw aan haar man

Lauren en haar man wilden zo graag een kindje dat ze zelf eventueel nog bereid was het erop te wagen. Maar toen artsen vertelden dat zij daardoor waarschijnlijk zou overlijden, en ook een kindje geen kans van overleven zou hebben, viel die optie hoe dan ook af.

Ebony was vastbesloten de droom van haar zusje en zwager waar te maken. Zelf moeder van twee kinderen vindt ze het absoluut ‘no big deal’, ze vindt het vanzelfsprekend om surrogaatmoeder van haar zusje te zijn.

Het leven met een dreumes

Zwanger worden ging niet makkelijk. De IVF-pogingen die vergoed werden mislukten allemaal, wat enorm verdrietig en heftig was voor alle drie. Uiteindelijk hebben ze met behulp van ingezameld geld door vrienden en familie het mogelijk weten te maken om de IVF-procedure particulier te realiseren. En met succes.
Toen Ebony voelde dat het goed zat, heeft ze een zwangerschapstest inclusief een potje met haar urine cadeau gegeven aan haar zusje en zwager zodat ze met z’n tweeën in alle privacy de test konden doen (wat een lieve manier is dat!?). De test was positief!

De eerste echo was een super emotioneel moment. Ze waren alle drie op slag verliefd op de kleine garnaal. Ebony doet er alles aan om Lauren en haar man zo nauw mogelijk bij de zwangerschap te betrekken: “Het doet me verdriet dat mijn zusje zelf niet kan ervaren hoe het is om zwanger te zijn, maar gelukkig wint de blijdschap in dit geval het altijd van het verdriet. Iedere mijlpaal die we bereiken is zo spannend. Het was zo’n ingewikkelde weg hier naartoe, maar we komen telkens een stap dichterbij het moment dat ik deze kleine, lieve ziel bij haar ouders terug kan brengen.”

Lauren: “Ik denk dat ik mijn zus nooit genoeg zal kunnen bedanken. Ik ben haar zo dankbaar dat we dit samen doen. Ze zal altijd extra bijzonder zijn voor ons kindje.”

… Als dit geen daad van zusterliefde is….
Wat een eindeloos mooi en dankbaar gebaar.

Wat zouden jullie doen, als een familielid of vriendin in dezelfde situatie als Lauren zou zitten?

 

Bron: Daily Mail

 

Leuk weetje om te lezen:Heb je tijdens de zwangerschap last van brandend maagzuur, dan krijgt je kindje…..

Reageer op artikel:
Echte liefde is: draagmoeder zijn voor je zusje
Sluiten