Redactie
Redactie Blog 6 nov 2022

Waarom herfstkinderen Super Kids zijn!

Herfstkinderen zijn Super Kids!

 

Herfst

Is jouw kindje in september, oktober of november geboren? Gefeliciteerd! Er zijn namelijk behoorlijk wat wetenschappelijke onderzoeken gedaan die uitwijzen dat herfstkinderen toch echt heel wat voordelen hebben ten opzichte van kinderen die in andere jaargetijden geboren zijn.

En de voordelen liegen er niet om! Lees maar even mee…

Worden ouder

Kinderen geboren in september en november hebben een grotere kans om 100 jaar of ouder te worden. Althans, zo zegt onderzoek dat gedaan is aan de Universiteit van Chicago. De reden die de onderzoekers hiervoor geven?  In lente en zomer is er het grootste aanbod verse groente en fruit, waar zwangere vrouwen zich dan ook tegoed aan doen. En door al dat gezonde fruit en groente, zouden ze ook gezondere baby’s op de wereld zetten. n die zouden daardoor ook ouder worden.

 

Presteren beter

Kinderen geboren in september presteren beter. Ze zijn vaak de slimste kindjes van de klas, hoger opgeleid en worden de leiders binnen een bedrijf. Zo zegt Brits onderzoek.

 

Gelukkigst

Herfstkindjes zijn de gelukkigste kinderen heeft onderzoek aan de Universiteit van Budapest uitgewezen. Kinderen die in september geboren zijn, hebben minder aanleg voor depressiviteit. Ze zijn over het algemeen erg stabiel en hebben het minste last van mood swings. Dit zou te maken hebben met de mate van dopamine en serotonine in het brein. Die is in de herfstmaanden blijkbaar het ‘meest optimaal’ om gelukkige kinderen op de wereld te zetten.

 

Langer

Herfstkinderen zijn vaak langer dan kinderen die geboren zijn in een ander jaargetijde, zegt Brits onderzoek. De reden hiervoor zou zijn dat zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap meer vitamine D ‘opsnuiven’ in de de zomermaanden. En dat heeft een gunstige invloed op de groei en ontwikkeling van de foetus.

 

Atletischer

En last bust not least… Herfstkinderen zijn atletischer, heeft onderzoek aan de Universiteit van Essex uitgewezen. Kinderen geboren in de herfstmaanden rennen 10% sneller. En niet alleen dat. Ze springen 12% hoger en zijn 15% sterker vergeleken met kinderen die bijvoorbeeld in april geboren zijn. Ook hier wordt de hogere dosis vitamine D tijdens de zwangerschap als reden gegeven.

Bron: Latina Moms

 

Maar niet getreurd…

(Ouders van) kindjes die niet in de herfst geboren zijn: niet getreurd! Ieder seizoen brengt voordelen met zich mee. De andere seizoenen brengen we aan het licht wanneer ook zij voor de deur staan.

Wil je alvast een voorproefje? Lees dan ook: Goed nieuws voor lente-baby’s en In december verwekte baby’s zijn het gezondst.

 

De geboortemaand van je kindje als voorspeller van zijn/haar toekomstig beroep

Reageer op artikel:
Waarom herfstkinderen Super Kids zijn!
Sluiten