De leukste waterspelletjes voor kinderen bij dit lekkere weertje

De leukste waterspelletjes voor kinderen die ze de warmte een beetje doen vergeten!

 

Heerlijk weertje!

Heerlijk weertje, nietwaar? Wij als volwassenen kunnen de warmte nog wel handelen, maar voor kinderen is dat niet altijd even makkelijk. Zij zoeken liever de koelte op. Maar ja, om ze nou de hele dag binnen te houden terwijl ze eindelijk een gezonde dosis vitamine D op kunnen snuiven, is toch wel erg zonde, nietwaar?

Dus hebben we naar een oplossing gezocht. En gevonden. Water it is! Water verkoelt, dat bovenal. En water is overal verkrijgbaar. Maar laat water nou ook een van de leukste speeltjes zijn voor kleine kinderen! Een succesformule dus.

 

Leuke waterspelletjes

Voor alle door de hitte bevangen kinderen (én voor het eeuwige kind in jou) hebben we een paar leuke waterspelletjes op een rijtje gezet die jullie de komende warme weken door gaan helpen.

Verkoeling gegarandeerd. Plezier gegarandeerd.

 

 1. De waterballon-piñata

Wat heb je nodig?

 • Touw
 • Ballonnen
 • Blinddoek (of theedoek)
 • Stok of pollepel

Vul de ballonnen voor de helft met ijskoud water (de andere helft is lucht). Knoopje erin. Vervolgens hang je de ballonnen met een stuk touw op ongeveer hoofdhoogte op aan bijvoorbeeld een tak van een boom, een waslijn, een strak gespannen stuk stevig touw. Doe een blinddoek om en laat het kind met de stok of pollepel de ballon stuk slaan.

Lachen, gieren, brullen en een natte, verkoelende douche bovendien.

Wil je er een wedstrijdelement aan toevoegen? Zet dan meerdere kindjes op een rij (op gepaste, veilige afstand!). Wie het eerst zijn ballon kapot heeft geslagen, heeft gewonnen (of verloren, want heeft als eerste de waterdouche gekregen… het is maar hoe je het bekijkt).

 

 1. Sponsgevecht

Wat heb je nodig?

Het werkt hetzelfde als een waterballonnengevecht, alleen dan zonder het gedoe van ballonnetjes vullen, dichtknopen en achteraf duizend stukjes ballon opruimen. De kinderen proberen elkaar te ‘tikken’ met een natte spons. Er mag ook gegooid worden met de spons: raak gooien = een extra punt.

 

 1. Knikkerspel

Wat heb je nodig?

Zet je kind(eren) op een stoel. Voeten in het teiltje water, gevuld met knikkers. Wie het eerste 10 knikkers met zijn tenen uit het water heeft gevist, heeft gewonnen.

 

 1. Snoephappen

Wat heb je nodig?

 • Teiltje water
 • Snoepjes

Stop een snoepje in het water. Laat je kind met alleen de mond, dus zonder handen, proberen het snoepje uit het water te vissen. Blijf er wel bij staan in verband met verdrinkingsgevaar… voor de overcompetitieve  kindjes die dat snoepje er per se in 1 keer uit moeten en zullen krijgen.

 

 1. Wet T-shirt Contest

Wat heb je nodig?

 • T-shirts
 • Diepvries

The Wet T-shirt Contest, maar dan voor kinderen. Maak wat t-shirtjes nat. Stop ze een uurtje of 2 in de diepvries. Nou is aankleden voor kinderen een behoorlijk pittige klus die ze op een normale dag al een zweetsnor kan opleveren, maar niet in dit geval. Ja, het aankleden gaat wat moeilijker – dat is het spelelement – maar is dat bevroren, stugge t-shirt eenmaal aan, dan is verkoeling gegarandeerd.

Uit te breiden met broek en sokken!

 

 1. De DIY sproeier

Wat heb je nodig?

 • Tuinslang
 • Lege plastic frisdrankfles

Maak met een scherp mesje wat gaatjes in de lege fles. Sluit de tuinslang aan op de (buiten)kraan, stop de slang in de fles (het is weven wrikken) et voilà: je eigen sproeier!

 

 1. Ballonnen-dans

Wat heb je nodig?

 • Ballonnen
 • Touw

Vul ballonnen met water. Knoopje erin en touw eraan vast (ca. 40cm). Dit touw bind je vast aan de enkel. Laat de kinderen elkaars ballon proberen kapot te trappen. Wie de ballon van de ander als eerste kapot heeft getrapt, is de winnaar.

 

 1. Darten met ballonnen

Wat heb je nodig?

Teken op de stoep een grote cirkel, met daarin kleinere cirkels. De kleinste cirkel – de roos – staat voor de meeste punten. Hoe groter de cirkel des te minder punten. De kinderen moeten nu de met water gevulde ballonnen van een afstand van ca. 3 meter zo dicht mogelijk bij de roos (liefst ín) proberen te gooien.

 

De hoofdprijs

En een prijsuitreiking mag natuurlijk niet ontbreken. Dus wat krijgt de winnaar? Een zelfgemaakt ijsje!

Wat heb je nodig?

 • Limonadesiroop (of gepureerde vruchtjes)
 • Water
 • IJshoudertjes (te koop bij bol.com, Action, etc.)
 • Diepvries

Doe limonade in de ijshoudertjes en zet ze in de diepvries. Een paar uur later heb je heerlijke waterijsjes. Voor de winnaar. En voor de verliezer natuurlijk ook!

 

Meer leuke tips

Wil je meer entertainment-tips voor je kinderen om samen deze vakantie op een leuke manier door te komen? Check dan ook het volgende artikel:

50 x gratis entertainment en activiteiten voor peuters

Fijne vakantie allemaal!

Reageer op artikel:
De leukste waterspelletjes voor kinderen bij dit lekkere weertje
Sluiten