Vakantie in eigen land! Het belooft weer een hele fijne te worden

Vakantie in eigen land!

Nog eventjes en de vakantie begint weer. Alleen, dit keer zal de vakantie er heel wat anders uit gaan zien dan voorgaande jaren. Meestal gaan wij met onze vier kinderen allemaal verschillende dingen doen. De oudste drie gaan een weekje op kamp met hun vriendjes en vriendinnetjes, normaal gesproken gaan we ook nog een weekje naar Frankrijk of Spanje én dan altijd nog een weekje iets leuks doen in eigen land.

Eigen land

We hebben besloten dit jaar geen risico’s te nemen wat betreft dure tickets of appartementen in het buitenland. Niemand kan per slot van rekening nu al voorspellen hoe alles er over een paar weken uit zal zien. Vandaar dat wij deze zomer lekker in Nederland blijven. Niet alleen maar in ons eigen huis, want dan vermoorden de kinderen elkaar binnen de kortste tijd. Het beste recept – voor ons gezin dan – is met om met vrienden met kinderen in de dezelfde leeftijd iets gezelligs te doen. De kinderen vermaken elkaar (en ze zitten elkaar dan veel minder in de haren), maar – of misschien juist daarom 😉 – ook voor de ouders is het gezellig. Beetje met elkaar sporten, kaartspelletjes doen, bbq-en …of gewoon lekker luieren.

 

Afwisseling

Omdat we houden van afwisseling proberen we ieder jaar iets anders te zoeken. Een locatie waar alle kinderen het leuk hebben. Dat is soms nog wel een uitdaging, aangezien de jongste zoon vier jaar oud is en de oudste zoon alweer bijna dertien, en daartussen zitten nog twee meiden met een duidelijke mening. Zo zijn we op Vlieland geweest, hebben we een weekje Zeeland gehad, hebben we gevaren door Nederland. Maar vorig jaar hebben we een echt pareltje ontdekt. We hebben toen een bungalow gehuurd in een bungalowpark Limburg: De Leistert. Dat was zo’n groot succes dat we besloten hebben het dit jaar nog eens te doen. En dan voor twee weken.

 

Vakantie in Limburg

We hebben vorig jaar zo genoten. Het was voor iedereen zo’n succes in dit vakantiepark Limburg. We hebben dezelfde bungalow als vorig jaar gehuurd. Een plaatje echt. Eerlijk gezegd zijn alle bungalows in park De Leistert fantastisch (ze zien er zo gezellig uit, zowel van binnen als van buiten). Dit jaar hebben we er een voor acht personen. En ons vijfde kind (hond Pixie) mag ook gewoon mee (dat scheelt weer heimwee-tranen).

De bungalow is van alle gemakken voorzien. Ja, echt van alle gemakken voorzien, dat zullen zelfs onze pubers beamen, want – al ben ik er eigenlijk op tegen – er is zelfs een Playstation aanwezig, mocht het twee weken regenen. Niet dat ze zich anders hoeven te vervelen hoor…

Trouwens, ook kampeerliefhebbers kunnen hun lol op in De Leistert.

Voorpret

… Er is in vakantiepark De Leistert voor de kids namelijk meer dan genoeg te beleven. Zo is er een bowlingbaan, een zwembad (zelfs een golfslagbad en een subtropisch zwembad), een strandje, een Adventure Sportveld, een Klushuis, verschillende speeltuinen. En dit is nog maar een fractie van alle mogelijkheden!

En wij ouders dan, hoor ik je denken? Voor ons is er de mogelijkheid om mee te doen aan bijvoorbeeld bootcamp, aqua sporten, maar je kunt ook prachtig wandelen of fietsen in de omgeving, et cetera. Zat er maar meer dan 24 uur in een dag!

En had ik al gezegd dat je er heerlijk kunt eten? Bij deze.

We kunnen niet wachten

Onze beste vrienden – met ook kinderen in dezelfde leeftijdscategorie – hebben dezelfde twee weken ook een bungalow gehuurd in De Leistert. Dus dat wordt dubbel-pret.

Dit jaar voor ons geen lange rijen op Schiphol, geen turbulentie, geen Corona-stress. We blijven lekker met ons gezin en vrienden in ons eigen kikkerlandje. We kunnen niet wachten tot de laatste schoolbel gaat!

 

Reageer op artikel:
Vakantie in eigen land! Het belooft weer een hele fijne te worden
Sluiten