Leuke manier om je kind met dit slechte weer te vermaken

Leuke manier om je kind met dit slechte weer te vermaken

Al dagen is het heel droevig weer en lijkt ook niet beter te worden de komende dagen. Met kleine kinderen loop je dan al snel tegen de muren op, maar dat hoeft zeker niet:

We hebben wat ideetjes voor jullie op een rijtje gezet.

 

  1. Ga wat lekkers met de kinderen bakken. Zandkoekjes bijvoorbeeld. Zo eenvoudig, maar zo leuk voor kinderen. Ze kunnen zelf vormpjes van het deeg maken of hun naam van deeg maken. Trots dat ze zullen zijn op hun lekkere baksels! Voor inspiratie kun je deze site bekijken. Bakze!
  2. Een jeugdsentiment: brooddeegpoppetjes bakken. En deze als ze uit de over zijn gekomen mooi beschilderen. Spijkertje erin slaan, touwtje eraan, of een mooie ketting maken… voilà: hun eigen mooie knutselwerkje.
  3. We love winkels als HEMA, Action, Tiger, etc. De leukste knutselspullen voor de kleinste prijsjes. Kunnen kinderen úren mee zoet gehouden worden.
  4. Eerder hebben we een artikel geplaatst over de vele voordelen van Duplo en Lego. Niet alleen vermakelijk, maar ook nog eens super goed voor de ontwikkeling. Dus laat je kids vooral lekker veel tijd stoppen in Duplo en Lego. Voeg er bijvoorbeeld een spelelement aan toe: wie de langste toren kan bouwen of zo.
  5. In plaats van een lunch aan tafel, leg een kleed in de woonkamer en ga binnen picknicken. Zo houd je het zomerse gevoel toch nog een beetje vast. En leuk dat die kleine monsters het zullen vinden!
  6. Verstoppertje in huis. Met de gordijnen dicht en de lichten uit. Hoe spannend is dat!? Als je het nóg spannender wilt maken kun je de ramen in de lichtste kamers eventueel afplakken met vuilniszakken. En als ze elkaar dan ook nog eens met een zaklamp moeten opsporen is het net lasergamen in je eigen huis!
  7. Geef ze wat lakens of dekbedovertrekken en laat ze een hut, hun eigen kasteel, fort of wat dan ook bouwen (met behulp van de eettafel of hun bed). Uren speelplezier gegarandeerd.
  8. Bouw een thuisbioscoop. Gordijnen dicht, lichten uit, eventueel weer die vuilniszakken op de ramen om het nóg donkerder te maken (jammer dan wat de buren ervan zullen denken) en een lekker filmpje opzetten. Beetje popcorn erbij (of de zelfgebakken zandkoekjes natuurlijk) en ze zijn zo weer een uurtje zoet.
  9. Laat ze zelf een knuffel maken van een oude sok, of een oude washand, die je vult met rijst, linzen of spliterwten. Stevig touw binden om het uiteinde, zodat de korrels er niet uit kunnen vallen, en dan mogen ze zelf een gezichtje tekenen, of van knopen oogjes en een neus erop naaien, eventueel armen en benen erbij plakken of naaien (maar dan wel met hulp van een volwassene natuurlijk) en klaar is de knuffel. Het hoeft geen showmodel te worden. Ze zullen hun zelf gefabriceerde knuffel hoe dan ook prachtig vinden.
  10. Zijn ze al oud genoeg voor een heitje voor een kwarweitje? Dan kun je ze bijvoorbeeld voor een kleine vergoeding de buitenkant van de keukenkastjes laten schoonpoetsen met wat lauw water en wat zeep. Of wie weet heb je een ander klusje wat je uit handen durft te geven. Vinden ze super interessant en dan voelen ze zich zo stoer en groot. Het enige gevaar is dat ze iedere dag zullen gaan zeuren of ze nog een heitje voor een karweitje mogen doen…

Zo… dat houdt ze weer een tijdje van de straat ☺

Enjoy!

Het leukste én super leerzame speelgoed voor 1 tot 4-jarigen!

Reageer op artikel:
Leuke manier om je kind met dit slechte weer te vermaken
Sluiten