Koorsstuip

Een koortsstuip kan voorkomen tussen de 6 maanden en 5 jaar. Een koortsstuip is te herkennen aan plotselinge heftige schokken aan armen en benen, dit kan een paar minuten tot een kwartier duren en vanzelf weer ophouden. Zijn oogjes kunnen wegdraaien en zijn lipjes en nageltjes kunnen blauw verkleuren. Het kan voorkomen dat hij even ophoudt met ademen en buiten bewustzijn raakt. Meestal is hij daarna suf en niet goed wakker te krijgen.

Een koortsstuip kan ook voorkomen voordat je hebt gemerkt dat je kind koorts heeft. Probeer rustig te blijven. Leg je kindje op zijn zij, dan kan hij zich niet verslikken. Zorg dat er niets in zijn mond of keel zit, zodat hij vrij kan ademen. Bel meteen 112 als het de eerste keer is. Als je kind het al vaker gehad heeft, dan heb je adviezen gehad van de arts hoe hiermee om te gaan en is het niet altijd nodig om naar het ziekenhuis te gaan.

Let op: geef je kindje in ieder geval niets te drinken tijdens een koortsstuip, dit om te voorkomen dat hij zich verslikt.

Een koortsstuip is helaas niet te voorkomen, het is gelukkig ook niet schadelijk voor de hersenen. Er wordt vaak aangeraden om in de toekomst de koorts te onderdrukken, echter dit voorkomt vaak geen koortsstuip, het maakt je kind wel comfortabeler.

Reageer op artikel:
Koorsstuip
Sluiten